dinsdag 8 juni 2021

Mark PADUN straks ook aan zet in de Tour

 

Mark Padun weet zijn wingebied zorgvuldig te ‘kiezen’. Na Innsbruck (Tour of the Alps 2018) en de Tre Cime di Lavaredo (Adriatica Ionica 2019) haalde hij tijdens het afsluitende weekeinde van het Critérium du Dauphiné zijn slag thuis op Pla d’Adet (zaterdag) en Joux-Plane (zondag), opgelijst met de bergprijs.

Toegegeven: er werd hem door de Ineos Grenadiers weinig in de weg gelegd maar behalve er van (mogen) wegrijden moet je het nog volhouden ook. De bijna 25-jarige Oekraïner begon aan zijn gezegend weekend als 95ste met ruim een halfuur meer dan de aanvoerders van de tussenstand.

De trouwe soldaat van Bahrain komt dus hoegenaamd niet uit de lucht gevallen. Zelfs in de grote ronden stak hij de neus aan het venster: derde (2018) en vijfde (2019) in de daguitslag van de Vuelta en tweede (na Jhonathan Narvaez) in de Giro van 2020 op het einde van een seizoen vol vertwijfeling, ook door persoonlijke problemen. 

Het was de opsteker die hij nodig had om in volle gemoedsrust aan het winterreces te beginnen. Nog liep het niet zoals hij het wenste tot een intensieve hoogtestage hem vele procenten lichter maakte, waarmee hij zich over de hoge Alpencols hees. Bijgevolg mag hij zijn 25ste verjaardag vieren in de Tour om er meteen op zoek te gaan naar een eerste dagzege in een grote ronde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten