dinsdag 22 juni 2021

Dat hij voor lotsverbetering verkast, 

tot daar aan toe maar …

 

Wie had dit van Sam BENNETT verwacht?

Ondank is ’s werelds loon!

 

Sam Bennett wil na de ondankbaarste kennelijk ook de domste coureur van het peloton zijn.

Het had eind 2019 nogal wat voeten in de aarde om hem van Bora-Hansgrohe naar Deceuninck-Quick.Step over te hevelen maar het kwam tenslotte in orde en het maakte de in Wervik geboren Ier één van de gelukkigste coureurs van het peloton. That very happy feeling vertaalde zich in een hoog rendement met bovenal drie dagzeges en de groene trui in de Tour van 2020.

Ook in 2021 duurde zijn sprookje voort want uncle Sam staat opnieuw hoog in de internationale zegestand met zeven voltreffers, waaronder twee dagzeges in Paris-Nice en een triomf in Brugge - De Panne.   

Hij leek als dertiger gebeiteld bij Deceuninck-Quick.Step, want zelfs als gedateerde coureur word je er niet zomaar afgeserveerd, vraag het maar aan Iljo Keisse.

Het zal Sam Bennett niet te beurt vallen want hij ging in op an offer he couldn’t refuse van Bora of van Ineos. Patrick Lefevere is de eerste om daar begrip voor op te brengen.

Niets mis mee dus, Bennetts goed recht en verdomde plicht zelfs, maar Sam zit met zijn gedachten kennelijk al in 2022 want hij wringt zich de jongste weken in duizend en één bochten om aan zijn verplichtingen bij Deceuninck - Quick-Step, dat hem vorstelijk voortbetaalt, te ontkomen. Inzake premies en prijzen zal hij dan wel de dief van zijn eigen portefeuille zijn.


Sam Bennett was één van de laatsten van wie men zo’n demarche zou verwacht hebben. Ondanks zijn abdicatie vanaf 2022 mocht hij zich binnen The Wolfpack verder waarmaken en werd er alles aan gedaan opdat hij straks zijn Tour van 2020 (twee dagzeges en de definitieve groene trui) zo goed mogelijk zou copiëren.

Hij trekt hoedanook na 2021 de deur dicht bij zijn huidig team maar zijn lokomotief Michael Mørkøv volgt hem nièt en dat zou wel eens een ferme slok op de borrel kunnen schelen. Hij brengt evenwel Patrick Lefevere aan de vooravond van de Tour in de problemen want een stand-in is niet direct voorhanden of het zou moeten zijn dat de opgevorderde Mark Cavendish verder boven zichzelf uitstijgt. Fabio Jakobsen had wat dat betreft meer garanties geboden maar zijn passages in Turkije, de Algarve en het Critérium du Dauphiné hebben hem nog niet geoptimaliseerd voor de Tour. Nu blijkt ook hoeveel economische schade Deceuninck - Quick-Step lijdt door zijn doodsmak in Polen en de aanslepende revalidatie.

Ook Sam Bennett brengt zijn nobele broodheer economische schade toe. Qua contractgeld zal hij er bij zijn volgende opdrachtgever wel op vooruitgaan maar allicht wenkt gelijk ook hetzelfde avontuur als Marcel Kittel, Fernando Gaviria en Elia Viviani die in een doodlopend straatje belandden en er al langer achter zijn gekomen dat mentaal en sportief welzijn ook kapitaal is dat niet door big(ger) money kan verdrongen worden. Mark Cavendish kan daar veel meer over vertellen. Hij voerde zijn va-et-viens correcter uit en werd als een verloren zoon terug in de armen gesloten bij een wielerfamilie, waarmee Sam Bennett weinig affiniteit heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten