maandag 18 december 2023

Cannibal-Victorious u19

een almaar straffer Devo Team


Cannibal-Victorious is het geesteskind van het koppel Francis Van Mechelen - Erika Aliskeviciute (Litouwen), die het oplijstten tot een satellietteam van het WTTeam Bahrain-Victorious. Francis en Erika stichtten in 2021 hun Cannibal Team dat in 2023 Cannibal B Victorious heette en in 2024 Cannibal-Victorious.

Jasper Christiaens, één van de drie Vlaamse troeven van Cannibal Victorious 2024.

De kannibalen krijgen daardoor nog meer internationale armslag dan ze al hadden. In 2023 waren ze met achttien, onder wie de franstalige Belgen: Guillaume Daix, Florian Delier, Oscar Dopchie en Jasper Frankish (de kleinzoon van Jean-Luc Vandenbroucke) die er evenwel in 2024 niet meer zullen bij zijn en van wie Daix en Delier naar hun moederclub Sprint 2000 Charleroi terugkeren.

Mika Vijfvinkel (Ned.) maakt zijn debuut als belofte bij CT Friuli Victorious, waar hij zijn landgenoot Max van der Meulen (in 2023 bij DSM Devo) vervoegt. Daniil Yakovlev (Oekr.) komt uitstekend terecht bij Lotto-Dstny Devo.

Het strafste wedervaren komt evenwel van de Finse Belg of Belgische Fin Kasper Borremans die zich handhaaft bij Cannibal-Victorious, die daarna als belofte bij CT Friuli Victorious doorstart en die zelfs al weet dat hij in 2027 en 2028 op de loonlijst van het WorldTour Team Bahrain-Victorious al staan.

Naar de complete lijst van Cannibal-Victorious 2024 heb ik voorlopig het raden. Die worden immers slechts beetje per beetje bekendgemaakt. Dat ligt nièt aan de familie Van Mechelen (die transparantie hoog in het vaandel houdt) maar aan Bahrain-Victorious dat meegaat in de stuitende trend van een wielrennerij die almaar meer het onhebbelijke communicatiegedrag van de voetballerij overneemt tot in de jeugdrangen toe. So be it!

Desalniettemin weet ik dat er, naast de reeds aangehaalde Kasper Borremans, drie Vlamingen deel zullen van uitmaken: Jasper Christiaens, Leander De Gendt en Nolan Huysmans. Ook de Oostenrijker Heimo Fugger en Valentin Hofer, de Duitsers Attila Höfig en Zeno Winter, de Pool Jan Jackowiak en de Brit Dylan Sage behoren tot de bofkonten voor een bijzondere voorafname op het echte wielrennen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten