maandag 25 december 2023

Lidl-Trek, dé runner up van 2024?!

 

Giulio Ciccone, good old Bauke Mollema (38 inmiddels), Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Jasper Stuyven, … hadden ze reeds als coryfeeën.

Vooral Andrea Bagioli (Soudal-Quick.Step), Tao Geoghehan Hart (Ineos), Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe), Jonathan Milan (Bahrain Victorious), Sam Oomen (Jumbo-Visma), … kwamen erbij terwijl de 21-jarige Thibau Nys een doorstart neemt waarmee hij enkel kan én zal verrassen. 

Last but not least krijgen ze met hun allen een tractor voor zich die de prachtige ladingen naar hun juiste bestemming moet voeren: Tim Declercq die op zijn 35ste klaar is om zijn (voor)laatste kunstjes uit zijn drijfstangen te duwen. En néén, hij vertrok na zeven campagnes niet in onvrede bij Patrick Lefevere maar kon een verbeterd contract naamtekenen bij Lidl-Trek, dat zich minder dan Soudal-Quick.Step zal focussen op de klassementswedstrijden, vandaar.

Lid-Trek heeft effectieven voor alle terreinen: Pedersen en Stuyven oppertroeven voor de lente, Bagioli (2de in Il Lombardia 2023) en Skjelmose (top 10 in het drieluik Amstel-Flèche-LBL) voor de zwaarste klassiekers.

Toch heeft Lidl-Trek zich evenzeer versterkt voor de klassementswedstrijden, ja zelfs voor de grote ronden. Skjelmose (de Tour de Suisse won van Remco Evenepoel waarna een opmerkelijk debuut in de Tour) werd al vòòr zijn 23ste verjaardag een veropenbaring. De Deen krijgt Geoghehan Hart (de vergeten winnaar van de Giro 2020) naast zich met de meester-helpers Patrick Konrad en Sam Oomen in steun.

Té veronachtzaamd onder de radar gebleven: de intrede van de 23-jarige Jonathan Milan, die de Giro 2023 won op punten na winst in de openingsrit en viermaal tweede na (vooral) beter gelanceerde overwinnaars.

Remember: Milan won (met onder anderen Filippo Ganna) in Roubaix het WK ploegenachtervolging 2021 en werd de vice-WK individuele achtervolging nadat hij het in de halve finale haalde van titelverdediger Ganna maar het in de finale moest verrassend afleggen tegen weeral onder de radar verdwenen Amerikaan Ashton Lambie.

 

Lidl-Trek werd in de uci-teamranking 2023 vijfde na het UAE Team, Jumbo-Visma, Soudal-Quick.Step en Ineos. Het won 27 wedstrijden op de uci-kalender. Mijn inschatting is dat het in 2024 (nòg) méér én béter wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten