maandag 4 december 2023

Senne BRYS in het internationale dozijn van de JEGG - De Jonge Renner Academy

 



Senne Brys kent zijn kompanen die in 2024 voor JEGG - De Jonge Renner Academy  het dozijn volmaken met vijf Nederlanders: Renzo Moretti, Ruud Nagengast, Bob Overdevest, Gijs Schoonvelde en Denley van Wijnbergen; de Duitsers Benedict Benz en Ian Kings; de Italiaan Flavio Astolfi, de Fransman Gustave Blanc, de Pool Patryk Goszczurny, de Noor Håkon Eiksund Øksnes en last but not least Senne zelf.

Wat een evolutie voor de 16-jarige Bazelnaar die aan het seizoen begon als een nobele onbekende en nog voetballend bij Eendracht Bazel tot hij eind maart de verrassende winnaar werd van de Katjeskoers, de openingsmanche der Beker van België in Boezinge, waar hij Thor Feyaerts en Noah Coninckx onder hem op het podium zette.

Senne Brys' moment suprême uit 2023: BK worden in Hoogstraten.

Senne voelde zich in zijn sas in de barre Boezingse weersomstandigheden, die hem anderhalve maand opnieuw te beurt vielen in het PK te Munte. Zijn moment suprême was evenwel in minder slecht weer het BK in Hoogstraten, die hij op magistrale wijze naar zijn pedalen zette én winnend afsloot.

De JEGG - De Jonge Renner Academy is de onderste trap van Visma - Lease a Bike - piramide. Deze satellietploeg zal een aanzienlijk gedeelte van de uci-kalender u19 afwerken waarop nogal wat manches in België en Nederland voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten