maandag 12 december 2022

 Tarteletto-Isorex  

aan de vooravond van het bestjaar

 

Tarteletto-Isorex begint aan zijn zevende seizoen en het heeft er meer dan een beetje de schijn van dat dit wel eens de beste uit het rijtje zou kunnen worden. Vooral de late komst van Timothy Dupont (°1987) en de eerdere van Alex Vandenbulcke (°2001) zijn garanties op meerwaarde. 

De nestor en de benjamin zullen samen met de overvlijtige Gianni Marchand (°1990) een performant West-Vlaams triumviraat vormen. In meezittende omstandigheden blijft Timothy een notoir winnaar zoals Alex en Gianni smaakmakers zijn.

De kustprovincie is in de taartjesploeg met zes van de zestien bijzonder goed vertegenwoordigd met ook nog de gedevoueerde Maxime De Poorter (°1996), Torsten Demeyere (°1996) en de van het ter ziele gegane Minerva teruggekeerde Thomas Joseph (°1996), een rolmodel als coureur.


 Thibau VERHOFSTADT, een absolute uitblinker in 2022. 

Thibau Verhofstadt (°1998) was met Gianni Marchand sterkhouder par excellence en lukte zijn beste campagne met overwinningen in de interclubs van Wingene (juni) en Erpe, opgelijst met podia in de Schaal Schoeters, Reningelst en Wingene (september). Die kon zich wel eens afvragen of hij dan toch niets te zoeken had in het procontinentale circuit.

Mauro Verwilt (°2000 en komende van Team Metalced) is een ook nieuwkomer die kan tellen. Hij werd tweede in de interclub van Sint-Niklaas, behaalde een dagzege en de derde eindplaats in de Tour de Liège. Meer heb je niet nodig om van volgende stappen te dromen.

Len De Pauw (°2000, van Urbano-Vulsteke) en Jonas Geens (°1999 - Heist CT) presteerden in 2022 ijzersterk bij de elite 2 en willen hun verlate ontbolstering toetsen aan het continentale niveau, je weet nooit waarnaar dat leidt.

Bo Godart (°1998) wil zich herpakken na een mislopen avontuur bij het Canadese Xspeed United.

Good old Kobe Vanoverschelde (°1987) bekroonde zijn comeback vooral met een zege in de Memorial Briek Schotte in Desselgem.

Andreas Goeman (°1999), Jacob Relaes (°1996) en Brent Van de Kerkhove (°1994) willen zich herpakken na een minder 2022. 

Ben Hermans (°2001), niet te verwarren met zijn Limburgse naamgenoot van Israël - Premier Tech, is de surprise van de chef van wie ik in de annalen helemaal niets terugvind.

1 opmerking:

  1. Dag Bernard,
    bedankt voor het mooi artikel en de mooie woorden voor onze Alex.
    Grtjs Andy en Isabelle Vandenbulcke-Claerhout

    BeantwoordenVerwijderen