woensdag 7 december 2022

Eerst een waardig World Tour Team samenstellen

 

 Uno -X is nog steeds nièt klaar voor de World Tour

 

Uno-X was al tuk op een wildcard voor de Tour 2022 en wilde vanaf 2023 deel uitmaken van de WorldTour. Die volgorde is als de koets vòòr het paard spannen.

First things first = eerst een degelijk effectief beschikken, waarover het ook in 2023 nog lang niet beschikt.

In de betrouwbare cqranking.com, die aan elke internationale koers verhoudingsgewijs punten toekent, telt het géén enkele vertegenwoordiger in de top 100. De best geklasseerde van Uno-X wordt pas op de 119de plaats teruggevonden: de 23-jarige Noor Tobias Halland Johannessen, de eclatante winnaar van de Tour de l’Avenir 2020, kennelijk de enige wissel op de toekomst met ook in de World Tour (135ste in die ranking) enkele knappe resultaten: 7de in de Volta a Catalunya, 20ste in La Flèche Wallonne, 10de in het Critérium du Dauphiné, … Hij behaalde ook een dagzege in de Etoile de Bessèges (3de in het eindklassement).


Rasmus TILLER tijdens de in Damme passerende Elfstedenronde
twee weken vòòr hij kampioen van Noorwegen werd.
 

De toch al 26-jarige Rasmus Tiller, kampioen van Noorwegen, klom in de uci-ranking iets hoger (119de) maar legt niet dezelfde kwalitatieve resultaten voor zodat hij in de cqranking.com van de 100ste naar de 155ste plaats terugzakte.

Het effectief van 2023 zou amper verschild hebben van dat van 2022 indien de toch al 35-jarige trots Alexander Kristoff er niet bij was gekomen. Op die leeftijd zette hij, na twee mindere jaren, een uitmuntend seizoen (met een kroonzege in de Scheldeprijs en een tsunami van ereplaatsen) neer die hem zowel in de uci-ranking als in de cqranking.com naar de 8ste plaats voerden. En hij zal in 2023 ook opnieuw de notoire puntenkaper zijn die voor zijn bescheiden team deuren opent. Alexander is zinnens om het daar langdurig uit te zingen want hij tekende bij Uno-X voor de drie komende seizoenen om aan het eind van zijn missie de scepter door te geven aan een jonge opvolger die niet uit de eigen rangen of het eigen land lijkt te komen. 

Uno-X heeft ook een vleugje Vlaams in de rangen met de 24-jarige oorspronkelijke Bruggeling Broes Laloo die ook heel even koerste en zich nu heel nuttig maakt in de sector sportverzorging

Geen opmerkingen:

Een reactie posten