zaterdag 10 december 2022

Urbano-Vulsteke CT 

drastisch gewijzigd én verjongd!

 

Urbano-Vulsteke CT, steeds met Dirk Verbestel als manager en sterkhouder, zal er in 2023 grondig anders uitzien dan in 2022. Er is niets in het minst de komst van ex-renner Stijn De Vriese als relatief jonge (°1985) ploegleider die overkomt van EFC-L&R-AGS en hypergedreven is om alles in de beste banen te leiden.

 

Stijn DE VRIESE, ploegleider van een performant en overwegend jong team.

10
 neobeloften (bouwjaar 2004): Rune Das, Asger De Valck (Van Moer ct), Victor Delbarge (Jonge Renners Roeselare), Yari Denolf (Avia-Rudyco), Senne Galle (Debondt Verandas), Tomas-Casimir Niemi (Fin / Cannibal Team), Tijl Swennen (Davo), Leon Taillieu (Orbea G-Bikes MTB RT),  Arno Vanhaecke (Jonge Renners Roeselare); 


Wiebe BAETEN, één van de zeldzame blijvers bij Urbano-Vulsteke.

5
 van het bouwjaar 2003: Wiebe Baeten, Milan De Meester (EFC-L&R-AGS), Seppe Fierens (Young CT D&D), Arne Van Cauwenberghe, Simon Van Elslander;
3 van het bouwjaar 2002: Dag Verbeeck, Nils Verheyen, Jeroom Vermeulen;

3 van het bouwjaar 2001: Thiemo Erauw, Jeno Grootjans (Steeds Vooraan Kontich); Miguel Ladang.

Sean Bero (°1998), Robbe De Weert (°2001), Jasper Kaesemans (°1999), Jef Meyvis (°2000), Jonas Philips (1992) en Ronan Van den Put (°1999 - Stageco) zijn de meer ervaren kerels die de tien jongste beloften wegwijs kunnen maken wat toch niet helemaal ten koste hoeft te gaan van hun eigen momenten.

Glenn Debruyne en Brecht Stas, beiden van het bouwjaar 1995, zijn terug van twee respectievelijk één jaar weggeweest.

 

Er wordt in functie van 2023 niets aan het toeval overgelaten. Stijn De Vriese kwam onder de indruk van de bijzonder professionele omkadering met de Giant fietsen als eyecatchers, het er piekfijn uitzien met de koerskledij van Bioracer en de vrijetijdskledij van Jako maar het is vooral op het terrein dat het zal moeten gebeuren. Halfweg november was er al een zonovergoten kennismakingsweekend in Trois-Ponts, geen maand later gevolgd door de eerste groepstrainingen. Bovenal is er 4 tot 12 februari de stage in het Spaanse Altea.

Het programma werd vooral opgelijst door de Beker van België te vervangen door de Road Series, al zal de actieradius zich niet beperken tot de lage landen. Ook Frankrijk zal de geregelde bestemming worden van het ambitieuze team.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten