zondag 18 december 2022

Met die voorgeschiedenis van groeihormoon had MESSI niet mogen koersen

Ik wist het al van veel langer maar wanneer ik het opwierp, haalde men ongelovig de schouders op. Hierna kon het wel eens anders zijn.

Hans Vandeweghehors concours ’s lands beste en véélzijdigste sportjournalist, heeft het er ter gelegenheid van de WB-finale nog eens extra ingewreven en hoe terecht! 

Hans is ook de enige die zoiets kan / mag / durft te schrijven. Het is de andere mediatiekers opgelegd om zich in stilzwijgen te hullen want aan het geilige gouden voetbalkalf mag niet geraakt worden. In “De Morgen’ van zaterdag 17 december laat Vandeweghe gelukkig niets aan onduidelijkheid over:

Stel dat Patrick Lefevere ergens in een ver land een talentje zou ontdekken, begiftigd met een grote motor en oneindige mogelijkheden, maar een beetje klein. Veel groei lijkt er niet in te zitten, want het hele gezin komt niet boven de 1,60 meter uit.

Stel nu ook dat Lefevere zou besluiten om voor dat talentje een hormonenkuurtje te financieren, op voorwaarde dat hij een contract tekent en dat hij verhuist naar zijn land.

Stel nu dat het rennertje van toen vandaag niet meer klein zou zijn en ook niet meer flauw in de spiertjes zou zitten, maar wel integendeel de beste renner van de hele wereld zou zijn.

Wat zou die meemaken, denkt u? Pek en dan veren, toch? Verboden om te rijden in Frankrijk, dat zeker, en vervolgens een outcast die nergens aan de bak zou komen. En Lefevere, aan welke boom zouden we die ophangen en in welke vergeetput gooien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten