vrijdag 16 december 2022

Maakte hij een budget vrij voor Mark CAVENDISH? 

 

Miguel Angel LOPEZ eindelijk ontmaskerd

 

Miguel Angel Lopez werd op staande voet ontslagen door Astana, het Kazachse World Tour Team waarvan Aleksandr Vinokourov de sterke man is. De 28-jarige Colombiaan was al begin juli in opspraak voor affiniteit met de controversiële dokter Marco Maynar. Bij ontstentenis van harde bewijzen kreeg hij nog het voordeel van de twijfel waarvoor hij bedankte met een vierde eindplaats en bijna een dagzege (2de na Richard Carapaz op de Sierra de la Pandera) in de Vuelta.


Vijf maanden later blijken er wel concrete bewijzen opgedoken van Lopez’ samenwerking met doctor Maynar, een autoriteit inzake anabole steroïden en epo, wat Vinokourov niet ongemoeid liet. Miguel Angel mocht meteen beschikken en andere teams zullen, voor zover ze nog budget hebben, wel niet staan te trappelen om superman in de armen te sluiten, al weet je maar nooit.

Miguel Angel Lopez is/was een notoir klassementsrenner die vooral op zijn 24ste in 2018 hoge ogen gooide met de derde eindplaats in zowel de Giro als de Vuelta. Beter werd hij daarna niet meer en in de Tour bleef hij twee jaar later steken op de zesde plaats. Zijn vierde plaats in de Vuelta van dit jaar betekende een verademing na drie opeenvolgende opgaves in de grote ronden maar een remontada heeft hij daarmee kennelijk niet ingezet, het is zelfs de vraag of hij ooit nog aan de bak komt.

 

Lopez’ lock out kon wel eens de late redding betekenen voor Mark Cavendish na zijn mislopen entree bij B&B Hotels. Vinokourov ziet er misschien een opportuniteit in om eindelijk over een sprinter te beschikken die bovendien tuk is om met een 35ste dagzege alleenrecordhouder te worden inzake dagzeges in de Tour. Vraag is ook of de dan 38-jarige Brit de Tour nog aankan en indien wel of hij zich zonder Michael Mørkøv kan onderscheiden aan de finish.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten