maandag 26 december 2022

Met de kleinzoon van Jean-Luc VANDENBROUCKE 

als één van de vier Belgen ...

 

Cannibal Team wordt 

Cannibal B Victorious

 

Cannibal Team is niet meer, leve Cannibal B Victorious!

Zoals het zich laat raden is Cannibal B Victorious een satelliet van het World Tour Team Bahrain Victorious. Het werd gereduceerd naar dertien u19, gerecruteerd uit negen nationaliteiten:

Seth Dunwoody (Ier), Alex Franks (Gr.-Br.), Markus Mäeuibo (Est), Casper Rode(Noor), Michal Strzelecki (Pool), Matvey Ushakov (Oekr.), Mika Vijfvinkel (Ned.), Daniel Yakovlev (Oekr.), Bogdan Zablinsky (Rus) en vier franstalige Belgen (van Sprint 2000 Charleroi): Guillaume Daix, Florian Delier, Oscar Dopchie en Jasper Frankish

Jasper FRANKISH, de kleinzoon van Jean-Luc VANDENBROUCKE.
Het kan aan mij liggen maar ik zie enige gelijkenis met zijn opa 50 jaar geleden.

Laatstgenoemde is de kleinzoon van Jean-Luc Vandenbroucke, een veelwinnaar bij de jeugd waarna een absolute topper in de beroepscategorie van 1975 tot 1987. Net als die van zijn leeftijdsgenoot (bouwjaar 2005) Oscar waren Jasper uitslagen vooralsnog matig terwijl Guillaume en Florian tot de betere nieuwelingen behoorden.

Deze selectie van dertien heeft op verre na (nog) niet de status van die van 2022 met 25 recruten uit 16 nationaliteiten. In 2023 zijn er dat half zoveel uit negen verschillende landen.

Francis Van Mechelen besloot pas eind augustus om met Cannibal door te gaan op het ogenblik dat de meeste betere junioren reeds elders ondergebracht waren, vandaar. Zij zullen in de loop van het seizoen aangevuld worden met enkele Oekraïners en Russen, wiens visum nog niet geregeld is.

Francis is er overigens niet zo zeker van dat het effectief van 2023 zoveel minder zal zijn dan dat van 2022. Ook toen stak er een grote verrassing tussen: de Rus Roman Ermakov, die ook weinig voorstelde toen hij in de zomer van 2022 zijn opwachting maakte. Hij werd binnen de resterende drie maanden derde in de Junioren Rundfahrt (Oost.) en in de Watersley Junior Challenge (Ned.), waarna hij  Aubel-Thimister-Stavelot won. Roman debuteert in 2023 met zijn landgenoot Valery Shtin bij het Cycling Team Friuli ASD, ook een onderdeel van de Bahrain-Victorious piramide.

Het Cannibal Team 2022 zond nog meer zonen uit: Frank Ragilo en Vlad Van Mechelen naar het Development Team DSM, Artem Shmidt naar Axel Merckx' Hagens Bermon Axeon, Frederik Lykke naar Fabian Cancellara's Tudor Pro CT en Tobias Nakken naar Trinity Racing.

Francis Van Mechelen en Erika Aliskeviciute mogen trots zijn op hun Cannibal Team -> Cannibal B Victorious met voortgezette betrokkenheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten