donderdag 8 december 2022

Home Solution - Soenens 

legde de jarenlange basis voor het  

 

Soudal-Quick.Step Development Team

 

 

Team Elevate p/a Home Solution - Soenens is niet meer, leve het Soudal-Quick.Step Development Team!

Deze doorstart is het beste wat Bart Roosens en Philippe Soenens kon overkomen: een alliantie met Patrick Lefevere om vanaf 1 januari te fungeren als het Soudal-Quick.Step Development Team, waar Bart en Philippe nauw bij betrokken blijven.

Voor hen betekent deze deal de ultieme bekroning voor de gestage groei van hun continentale team. Ook ploegleider Kevin Hulsmans heeft een aanzienlijke verdienste in dit verhaal. Hij koerste vanaf de eeuwwisseling elf jaar voor Quick.Step en wordt het uitgesproken bindteken tussen het opleidingsteam en The Wolfpack, die voor zijn werking een trekkend voorbeeld is. Core business wordt het binnen de twee jaar afleveren van minstens één jong talent aan het World Tour Team. In 2023 mogen daar veertien uitverkorenen naar streven om in 2024 die opdracht te volbrengen.

 

Een heterogeen gezelschap dat onder het motto vincere insieme (samen winnen) zijn opwachting zal maken in de mooiste koersen in binnen- en vooral buitenland, bezwangerd met hoogtemeters.

Lars Craps (Urbano-Vulsteke) is een trage maar gestage groeier op wie nog veel rek zit. Hij behaalde in 2022 geen enkele overwinning maar grossierde in Ardense ereplaatsen.

Siebe Deweirdt is van het bouwjaar 2002 en het zat hem niet altijd mee om zich te profileren, maar steeds voldoende om blijvend in hem te geloven.

Gil Gelders (Bingoal-Pauwels) is nog een half jaar jonger. Hij won de Paasprijs van Affligem maar onderscheidde zich vooral op de Ardense hoogtemeters en bovenal in de Giro u23, waarin hij zich uitsloofde voor de dichte ereplaatsen van Lennert Van Eetvelt (2de) en van William Lecerf (4de). Dat belette hem niet om zelfde vijfde rit te winnen. Ook zijn zesde plaats in de Ronde de l’Isard is een referentie

Senne Hulsmans, Jan Kino, en Leander Van Hautegem (Bingoal-Pauwels) konden als eerstejaars nog niet exact ingeschat worden maar hebben zeker het profiel dat in het plaatje van dit team past.

Voor William Lecerf werd 2022 het seizoen van de snelle doorbraak met vooral een doortastend optreden in de Giro u23, waarin hij als vierde eindigde. Lotto liet hem ontglippen en werd daar allesbehalve vrolijk van. Ik zou niet durven uitsluiten dat hij eind 2023 reeds de grote stap zet om op langere termijn een dierbare helper te zijn in Remco’s Tourploeg.  

Gust Lootens kwam door een kwakkelende gezondheid en een zware val minder tot zijn recht maar dat tastte het geloof in hem niet aan. 


Warre VANGHELUWE, aanvaller par excellence.

Van Warre Vangheluwe is één van ’s lands meest energieke beloften die door overacting zichzelf wel eens in het verlies rijdt maar die op die manier zijn limieten verlegt. Van hem werd verwacht dat hij door Sport Vlaanderen - Baloise zou ingelijfd worden maar daarvoor had hij kennelijk niet de nodige extrasportieve connecties. Dat nadeel kan een voordeel opleveren dat hem in 2024 bij de elite 1 in plaats van de elite 2 onderbrengt.


Jonathan VERVENNE, hardrijder pur sang.

Jonathan Vervenne is een notoir tijdrijder die in Poperinge en in Gavere (BK) tweede werd op geringe afstand van zijn medestudent (voor burgerlijk ingenieur) Alec Segaert. Op het EK in Sangalhos (Port.) en in de Chrono des Herbiers (Fr.) liep het verschil hoger op maar zijn vijfde en zevende plaatsen zijn nog altijd top. Indien Jonathan die status met hoogtemeters kan oplijsten dan kan The Wolfpack - droom heel nabij zijn. 

 

Soudal-Quick.Step Development Team pakt eveneens uit met drie piepjonge (bouwjaar 2004) vreemde eenden in de bijt: de Oostenrijker Benjamin Eckerstropfer en de Italianen Andrea Raccagni en Federico Savino. De minder jonge (°2002) Nederlander Pepijn Reinderink komt over van het Devo Team DSM. Zij lieten fraaie data uitrollen die ze vanaf 2023 in praktijk willen omzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten