zaterdag 24 december 2022

 

Stéphane HEULOTdan toch 

een gerechtvaardigde keuze?!

 

Bij nader inzien (vanuit de bevindingen van Jan-Pieter de Vlieger in NB-SW van vandaag) kon Stéphane Heulot wel eens de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment zijn.

Maar toch blijft de vraag rijzen of dergelijk profiel ook niet in Vlaanderen te vinden was maar alvast niet volgens het Headhuntbureau Blackbox. Stéphane woont weliswaar al een respectabel aantal jaren in Vlaanderen maar behield de Franse nationaliteit.

Heulot is géén ronkende naam maar juist dat bezorgt hem misschien de drive om er vol tegenaan te gaan met een mix van management en wielertechnische expertise, waardoor hij complementair kan zijn met sportief manager Kurt Van de Wouwer, waarbij ik hoop dat ze egaal verloond worden.

Toch mag je Heulots wielertechnische expertise uit de loop der tijden niet onderkennen: de spreekbuis van het aangebrande Saunier Duval, de créateur-fondateur van Besson Chaussures -> Saur-Sojasun -> Sojasun. Rally UHC Cycling (USA) werd zijn volgende uitdaging die hij uitzong tot eind 2019. Hij was ook performance manager bij Cannondale. 

Ook buiten het wielrennen was Stéphane Heulot, na het behalen de kwalificatie van bedrijfscoach, betrokken bij allerhande projecten en begeleidde hij bedrijfsleiders.

Als contractrenner van 1992 tot 2002 maakte Heulot een heikele periode van het wielrennen mee, inzonderheid bij Saunier Duval de omstreden manager Mauro Gianetti. Met die onweerlegbare realiteit maakt Heulot zich af met de bedenking “dat voor managers als de Zwitser doping zo ingebed was dat ze zich geen wielrennen zonder kunnen voorstellen.” Mauro Gianetti is actueel de ceo van UAE Team Emirates, waarvan vooral Tadej Pogačar deel uitmaakt.

In die context is het dan ook misplaatst dat Stéphane zich in 2021 in een interview serviceKoers.be fel uithaalde tegen FDJ-manager Marc Madiot wiens werkwijze hij laakte maar die zich volgens Heulot nog steeds profileert als monsieur propre. Onbedachtzaam natrappen zonder bewijs, heet zoiets. Stéphane had dat potje beter gedekt gelaten.

Bon, hij staat voor de enorme uitdaging om Lotto-Dstny – trein op betere rails te zetten. Het wordt evenwel bollen met de lokomotieven en de wagons waarover hij beschikt waarbij het dus hoogst onzeker is of hij met resultaten de perceptie meteen aan zijn kant zal krijgen. Een vroege overwinning van Arnaud De Lie in de Spaanse openingskoers Gran Premi València zou daar op 22 januari 2023 al kunnen toe bijdragen. En je mag er de youngster uit Vaux-sur-Sûre (provincie Luxembourg) twee maanden vòòr zijn 21ste verjaardag nog best toe in staat achten ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten