dinsdag 6 december 2022

DOVY - Frans’ Cycle Center breidde uit én verjongde!

 

Dovy Keukens - FCC begint in 2023 aan zijn tweede decennium, met veel dank aan de overwegend trouwe sponsors. En dus is er aan de vooravond van het nieuwe seizoen, en na een break van twee jaar wegens Covid-19, opnieuw een ploegvoorstelling waarop het tien + éénjarig bestaan zal gecelebreerd worden! Bij die gelegenheid wordt het team van voorzitter Frans Delameilleure en sportief manager Jochen Deweer opgevoerd naar 25 renners, vijf meer dan in 2022, wat createur-fondateur Frans doet glimmen van trots.


Regionale streekrenner Nils Pauwels zag een nieuw seizoen niet meer zitten. Het schielijk overlijden van zijn beste vriend Cedric Baekeland hakte er al te diep in. Het verblijf van de Brit Lewis Bulley, de broers Jens & Niels Van den Heede en van Jens Dalle werd niet verlengd. 


Victor VERCOULLIE, de fulltimer die naar EFC-L&R-AGS overstapt.

Victor Vercouillie is na twee progressieve jaren bij Dovy-FCC rijp voor een internationaler programma waarbij hij alles op de koers zet. 
Alessio De Maere, een andere runner up, blijft omdat hij zijn tijd verdeelt tussen koersen en hogere studies.


Alessio DE MAERE, de hogere student die Dovy-FCC trouw blijft.

Eén en ander schiep ruimte voor een dozijn nieuwkomers onder wie acht beloften, aangevoerd door de West-Vlaamse kampioen Thibo Germonprez. Gerben Dewinter en Wannes Dewulf kregen de buitenwacht bij EFC-L&R-AGS en zullen geprikkeld zijn. 
Kjell Cooman komt over van de Molenspurters Meulebeke en zoekt het in de lastigere koersen. 
Anthony Debuy maakt als aanstaande papa iets later zijn opwachting
Jani De Coster, Nicholas Goossens en Jori Van de Sompel boekten duidelijke progressie als tweedejaarsjunior.

Het wordt eveneens uitkijken naar de verdere opmars van laatstejaarsbelofte Ewout De Keyser na een knap seizoen 2022.

Jochen Deweer (na aanslepend blessureleed) en Ruben De Marez (die zou stoppen maar dat dan toch niet deed) zijn tuk op een remontada

Arne Santy vervoegt hen als elite 2, net als Kevin De Meestere, die nog maar twee jaar koerst en mooie stappen zette die hij hoopt te versnellen. 

Fabrizio Dekoning is al langer in de weer en abonneerde zich tijdens de nazomer en de herfst op de top tien. Voor de student kinesist is koersen niet het enige maar zeker niet het minste in zijn leven. 


Er is de lokale verankering met jongens uit het Roeselaarse die voor de visibiliteit van Dovy Keukens moeten instaan en dan hebben we het over Yaurick Leenknegt (een jonge doorzetter die nooit teleurstelt), Jason Decottignies, good old Jonas Decouttere, Justin Maelegheer en Thijs Vandaele.


Franklin Six, het petekind van wijlen Frank Vandenbroucke, trad na een onderbreking in 2021 herop, behaalde meteen enkele mooie uitslagen (zelfs zesde in de Internatie van Reningelst) tot een zware val hem opnieuw aan de kant zette. Hij hervatte nog met een zevende plaats in Hooglede als beloning. Franklin wil zichzelf op zijn 26ste nog niet afschrijven als coureur.


Dovy Keukens - Frans Cycle Center werkt in 2023 nagenoeg hetzelfde programma af als de voorbije jaren. De Beker van België, waarin het in 2022 tweede werd, staat daarin opnieuw centraal, gevolgd door het BK ploegentijdrit in Borlo. Ook enkele Nederlandse en Franse wedstrijden staan op de rol, inzonderheid L’Estivale Bretonne. 


De omkadering blijft nagenoeg intact met voorzitter Frans Delameilleure, sportief verantwoordelijke Jochen Deweer en Charlotte Brulez als contactpersoon met de inrichters. 

Glenn Bacquaert, Peter De Maere en Filip Hellebuyck (stuk voor stuk ex-renners) vormen een ervaren en ambitieus trio ploegleiders.

Verzorgers blijven Wannes Geldhof, Wim Geldhof en Matthias Verheye. Mecaniciens blijven Yannick Dejonckere en Robin Bauwens. Flex-medewerker is Alessandro Dewaele.

Het geringe verloop wijst op de enorme samenhorigheid binnen het team.

 

Dovy Keukens - Frans Cycle Center is helemaal klaar om aan zijn tweede decennium te beginnen en om van 2023 het beste jaar uit zijn bestaansgeschiedenis te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten