donderdag 29 december 2022

Inzake internationale selecties …


De (on)gelijkenissen tussen Steffen 

DE SCHUYTENEER en Wout van AERT

 

 

Steffen De Schuyteneer is ook buiten de landsgrenzen één van de meest belovende 18-jarige wegrenners. Vooral AG2R Citroën heeft het zo begrepen en nam hem op in zijn u19 team.

Net als tijdens de vorige winter hield Steffen zich onledig met deelnames aan de Belgische baankampioenschappen in het Vlaamse Wielercentrum Eddy Merckx, waar hij enkele weken na winst in een omnium ook scoorde met een tweede plaats (na Milan Van den Haute) in het omnium en de titel in de puntenrit. De vloek van de tweede plaats is daarmee verbannen maar de ban van de internationale selectie nog niet.


Steffen DE SCHUYTENEER, na die van Carlo BOMANS voor de weg
nu ook de schlemiel van Nicky COCQUYT voor de baan.

Voor Steffen zijn deze BK’s geen initieel doel maar aangezien die dit keer zo goed meevielen smaakten ze naar meer en dus werd hij tuk op een deelname aan de Next Generation, een internationale meeting in Apeldoorn op 6-7-8 januari 2023. Het zal evenwel niet mogen zijn want Steffen komt voor een selectie niet in aanmerking omdat hij niet deelnam aan de kilometer en de achtervolging, die geboekstaafd staan als ‘verplichte nummers’ maar waarvan niets terug te vinden of zou het gewoon een handigheidje van Nicky Cocquyt om De Schuyteneer te kunnen weren zoals Carlo Bomans hem lapte voor het EK en het WK op de weg.
Het moet er dus andermaal bij dat men in Vlaanderen coureur kan worden niet dankzij maar ondanks de wielerbonden!

Steffen De Schuyteneer wordt aanzien als "een wegrenner die zich expliciet moet bewijzen op de baan" maar als dat op twee nummers overbodig is dan is dat toch wel de kilometer en de achtervolging zeker?!

 

Bon, bij consequent handelen binnen Belgian Cycling heeft een andere bondscoach, Sven Vanthourenhout, een gigantisch selectieprobleem indien Wout van Aert op 15 januari 2023 deelneemt aan het BK veldrijden in Lokeren. Jumbo-Visma stuurt daarop aan en het is tenslotte niet zijn land maar zijn team dat Wout betaalt. Net als Steffen De Schuyteneer is Wout te aanzien als een notoir wegrenner die zich expliciet moet bewijzen in het veld en als er daar een ‘verplicht nummer’ tussenzit dan is het toch wel het BK zeker?! Ik vraag mij zelfs af of Belgian Cycling ook geen verpletterende verantwoordelijkheid heeft want bij afwezigheid van Wout zal het aantal toeschouwers, dat zich anders rond de Mont Henri zou scharen, zal sterk gereduceerd worden. Moet Vélokeren in dat geval op zijn aanbesteding geen aanzienlijke creditnota claimen bij Belgian Cycling? 

 

Terug naar Steffen De Schuyteneer die er niet meer dan nodig om zal malen dat hij er begin 2023 in Apeldoorn niet bij zal zijn. De weg blijft zijn very core business en de baan een ernstig opgevatte bezigheidstherapie die hij overmorgen aan de Blaarmeersen voortzet met een deelname aan de scratch en de afvalling, waarin hij zijn vaardigheden als een volwaardige pistier nog wat extra zal etaleren.

 

In de duurnummers zullen Nicolas Aernouts, Tom Crabbe, Jens De Keersmaeker, Nolan Huysmans, Milan Van den Haute, Jarne Van Dyck, Matijs Van Strijthem en Louis Weyts / Laerke Expeels, Hélène Hesters, Britt Huybrechts en Luca Vierstraete er in Apeldoorn oververdiend wel bij zijn net als Tjorven Mertens in de sprintnummers. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten