donderdag 29 december 2022

Wat was het weer fijn om aan de Blaarmeersen te zijn

 

 

Veel gemoedelijker en serener dan de nachtelijke volkshysterie in Diegem was er gisteren de derde van de vijf BK-eindejaarsmeetingen aan de Blaarmeersen, waar de Vlaamse jeugd zijn sportieve rijkdom etaleerde. 

Het zijn juweeltjes van namiddagen die we danken aan de lumineus ineengestoken programma's van Yves Klinckart (UCI-commissaris) en zijn confrater Luc Herpelinck naast de andere geleiders in goede banen: Patrick Bockaert (speaker), Wim Deblaere, Guy Devos, Johan Gussé, Rudi Segers, Marc Van den Eynde, Kenny Verkinderen en de eventuele anderen die ik liever niet over het hoofd had gezien waarvoor dan ‘sorry’.  Zelfs het gedeeltelijk uitvallen van de verlichting bracht hen maar heel even van hun stuk. Zij zijn de hard toe te juichen Helden van de Koers!

Luc Fontaine, de absolute sterkhouder van het (karig vertegenwoordigde) Waalse wielrennen, mocht de honneurs op het podium waarnemen terwijl andere bobo’s liever hun opwachting maakten in Diegem.


De Vlaamse kranten dan ... Zelfs de uitslagen van de Belgische baankampioenschappen worden niet gepubliceerd. Steeds in de donkere schaduw van het voedbol herkauwen ze liever ten overvloede wat de geïnteresseerden al op televisie of ter plekke konden bezien.  

Gelukkig zijn er de schrijvende coryfeeën Freddy De Geest (nieuwsblad.be), Hans Fruyt en de onderkoelde Erik Vandeweyer (hln.be) die als paria’s van de papieren versies verbannen zijn maar against all odds (bovendien onderbetaald) hun beste beentje blijven voorzetten op hun sites om het rijkelijke jeugdwielrennen en zijn aanhangers te geven wat het toekomst. Ook zij zijn Helden van de Koers!

 

3 opmerkingen:

  1. Dit is een juiste weergave van de feiten. Beschamend is wel dat o.a. TV OOST geen melding maken van dit B.K. Laat staan de uitslag en zelfs geen foto of beeld. En de schrijvende pers : slechts een voetnoot. Spijtig voor deze jongeren, ouders, grootouders EN sympathisanten. Een dikke duim voor Mr. Klinckart EN zijn voltallige ploeg medewerkers. Een sportief 2023 aan éénieder gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Al jaren wordt er in de Blaarmeersen tegen de spreekwoordelijke bierkaai gevochten. En aan opleidingen gedaan die ons op wereldvlak meer dan op de kaart zetten in deze mooie Olympische discipline. Blij er een van de voortrekkers te zijn van geweest en aan diegenen die er nog steeds aan verder werken: méér dan een pluim verdienen jullie!

      Verwijderen
  2. Ik denk dat het project Marc Wouters te Heusden-Zolder dit nog zal versterken naar de toekomst toe! Het baanwielrennen zal nog meer aan het daglicht komen.

    BeantwoordenVerwijderen