donderdag 5 december 2019

Balen B.C. trekt nieuwe gewaden aan

 ACROG-TORMANS in de zomer

TORMANS-ACROG in de winter


Het 72ste bestaansjaar van Balen B.C. bracht een delirium met Remco Evenepoel die in 2018 grossierde in dubbele titels: de Vlaams-Brabantse, de Belgische, de Europese en bovenal de mondiale. Met hem stond volgens veel insiders het grootste talent op sedert Eddy Merckx. Remco voegde de daad bij het woord als neo-prof, wat uiteraard ook blijvend afstraalt op zijn sportieve uitvalsbasis, Acrog Balen B.C.
Les extrêmes se touchent zegt het spreekwoord en brengen verdriet en vreugde kort bij mekaar en dat werd helaas ook in deze bewaarheid. Op 17 maart 2019 verongelukte Stef Loos tijdens de Memorial Alfred Gadenne, een interclub in Dottignies. En meteen werd luttele maaden na de absolute piek het extreme dal bereikt, wat een onuitwisbaar litteken in de clubgeschiedenis met zich brengt. 

De club daverde op zijn grondvesten, de droefenis was onmetelijk maar de beste nagedachtenis die Stef zich zou gewenst hebben, is de continuïteit van zijn geliefde club, die door de gedachte aan hem zal voortuitgebrand worden. Dat was reeds zo in 2019 en dat zal de komende jaren niet anders zijn.
In kwade tijden komen de kwaliteiten van een bestuur beter tot hun recht dan in euforische momenten. En dus rechtte Jef Robert, inmiddels 16 jaar voorzitter, nog eens extra zijn rug om met zijn bestuur, het project te restylen om nòg succesvoller uit de hoek te komen. Het werd opgepookt door Jurgen Mettepenningens overname van de Vastgoedservice - Pauwels Sauzen veldritploeg. Daaruit ontstond enige chaos in het veldritlandschap, waarvan ook Balen B.C. mee de dupe dreigde te worden. Vastgoedservice parkeerde systematisch jonge talenten bij Balen B.C., niet in het minst om te kunnen opgaan in het attractieve programma op de weg. Door de verschuiving dreigde een vacuüm te ontstaan en dat ontlokte verwarring.

Op het gewenste moment keerde good old Hans van Kasteren terug in het veldrijden met de dierbare sponsor Tormans (een Geels detacheringsbureau, erkend voor werving en selectie) onder de arm,  en met Quinten Hermans en Corné van Kessel in de sportieve portefeuille. Dat herstelde de balans tussen de vier geledingen van het wielrennen, waarvan Balen B.C. er geen enkele wil versmaden: veldrijden & mountainbike -> Tormans-Acrog, weg & piste -> Acrog-Tormans. Beide projecten kaderen in een ambitieus driejarenplan (met optie naar verlenging) en bieden een vakkundig platform naar hogerop.

VELDRITPROJECT  TORMANS-ACROG
… een opleidingsploeg van ruim 45 veldrijders (van miniemen tot elite zonder contract) die prijsvriendelijk hun kostbaar materiaal kunnen aanschaffen. Na de winter kunnen ze naadloos doorstromen naar de weg met dezelfde uitrusting als de specifieke wegrenners. Ze worden opgeleid, begeleid en komen in aanmerking voor stages, georganiseerd door professionele veldrijders. 

WEGPLOEG ACROG-TORMANS
… is reeds decennialang het vlaggenschip van de club met het meest attractieve binnen- en buitenlands programma voor alle categorieën dankzij deelnamerecht aan alle mogelijke competities met de betere elementen van de nationale lichting. Er is ook de omkadering met een ploegdokter, seminaries EHBO, sessies fietsmechaniek en de andere belendende aspecten van het wielrennen.
Elke categorie brengt een performante selectie in stelling:
• aspiranten, met allrounder Axel Van den Broek als eyecatcher;
nieuwelingen, met coryfeeën als Victor Hannes, Kenay De Moyer, Xander Verhagen, .....;
• junioren groeperen het meeste talent voor een hoofdrol op de internationale kalender die zich vooral in eigen land afspeelt met 'n dozijn 1.1. - en drie 2.1 - koersen: Ramses DebruyneDries De Pooter, Senne HulsmansMichiel Lambrecht, William LecerfDaan MartensRobin Orins, Bob Poelmans, Joris & Pepijn Reinderink (Ned.), Cian Uijtdebroeks, Koert van Oosten (Ned.), …;
• de beloften & de eliten zonder contract stoelen vooral op de kracht der ervaring van golden oldies als David BoucherDennis Coenen, Gerry Druyts, Sander Elen (die de Ronde van Namen won!),  Kurt GeysenDaan HoeyberghsTimothy Stevens, ..... plus de youngsters Arno Brouwers, Stijn Siemons, Jari Snyers en Cedric Vandesompel.

Alle renners worden binnen het collectieve denken over dezelfde kam geschoren, waarbij de kansrijksten uitsluitend door het koersverloop worden aangeduid.
Zelfs de G-sporters worden niet veronachtzaamd doch met respect overladen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten