dinsdag 10 december 2019

Rohan Dennis zal Team Ineos nòg sterker maken en vice versa

Voor Rohan Dennis zal het als thuiskomen aangevoeld hebben toen hij begin december eindelijk een lucratief contract mocht naamtekenen bij Team Ineos. "Hoe dat ze daar niet eerder aan gedacht hebben?!"
Hij belandde, na de abdicatie van BMC, bij Bahrain-Merida, waar hij hoegenaamd niet op zijn plaats zat want het team maakte van het tijdrijden geen prioriteit en dat heeft Rohan vooral geweten aan de vooravond van de tijdrit in de Tour. Op een afgestelde fiets hoefde hij, nochtans regérend wereldkampioen in die discipline, niet te rekenen en liever dan half werk te moeten verrichten gaf hij er meteen de brui aan. Manager Brent Copeland steldehem meteen in gebreke en verbrak zijn contract. Rohan bofte dus dat het wereldkampioenschap een aangelegenheid voor nationaliteiten was, anders had hij zijn wereldtitel niet kunnen verdedigen. 
Rohan Dennis werd in Harrogate voor de tweede keer op een rij wereldkampioen tijdrijden en in 2020 zal hij tuk zijn op een loepzuivere hattrick in Martigny (Zwits.), waar er amper hoogtemeters aan te pas komen. Wellicht zal hij evenzeer dromen van de Olympische titel waardoor Remco Evenepoel moet hopen dat het parcours in Tokio inderdaad zo loodzwaar is als de ervaringsdeskundige Tony Martin het inschatte en waarvoor hij meteen paste.
Een derde optie is de herovering van het werelduurrecord. Op 8 februari 2015 kwam het al in zijn bezit met 52,491 km. maar hij kon het geen volle drie maanden vasthouden want op 2 mei 2015 voerde Alex Dowsett (Team Movistar) het op naar 52,937 km. en nu staat het met 55,089 km. op naam van Victor Campenaerts. Indien Dennis dat scherper stelt dan zal dat ook wel te maken hebben met méér middelen en nòg betere faciliteiten
Rohan Dennis won in de grote ronden vier individuele tijdritten en twee ploegentijdritten. In die laatste discipline werd hij met BMC zowel in Ponferrada 2014 en in Richmond 2015 wereldkampioen. Om dat eerste doel te dienen muteerde hij op 1 augustus 2014 van Garmin-Sharp naar BMC. Om een demarche meer of minder zit hij dus niet verlegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten