donderdag 26 december 2019

Jonge Renners Roeselare, 
een rolmodel als wielerclub

Jonge Renners Roeselare werd in 2003 in het leven geroepen door Luc De Gruyter, Marc Hemeryck en bovenal wijlen Luc Wallays.
De Jonge Renners zijn inmiddels uitgegroeid tot een ijzervaste waarde voor koersende jongeren tussen de acht en de achttien jaar, aan wie een kwalitatieve op- en begeleiding wordt aangeboden. Dat heeft al aardig wat voortgebracht met Jelle Wallays als duurzame vlaggenschip terwijl ook Piet Allegaert, Christophe Noppe en Guillaume Van Keirsbulck aardig meedraaien in de beroepscategorie.
“Een mooiste moment uit ons bestaan wens ik niet op te diepen, wel de aanéénschakeling van mooie momenten met jaarlijks om en bij de honderd discipelen en dertig trouwe medewerkers”, meent Kris Hanne, die in mei 2013 de helaas overleden Luc Wallays als voorzitter opvolgde. “De continuïteit vanuit een stevige basis is onze grootste rijkdom.”


De fonkelnieuwe look voor 2020.
In 2020 gaat men, na de mooie oogst van 2019, resoluut op de ingeslagen weg verder.
Bij de aspiranten waren Laurens Plancke en Axel Vandamme, de blikvangers die bij de nieuwelingen niet uit de toon zullen vallen maar ook anderen mogen verrassen. 
Bij de nieuwelingen was er de sterke opmars van Wannes Dewulf, die na een moeilijk seizoenbegin opveerde in de West-Vlaanderen Tour met bijna een dagzege, de vijfde eindplaats en de verovering van de groene en blauwe trui. 
“Uiteraard zien wij het met lede ogen aan dat Wannes met William Denys en Maxime Vinckier overstapt naar het Canguru - QTS - Air College van Rik Devoogdt maar wat doe je ertegen?”, vraagt Kris zich af. “Gerdi D’Hondt wordt in opvolging van Bryan Rossignol de nieuwe ploegleider.”
Ondanks die onmiskenbare sportieve aderlating zullen de junioren van Jonge Renners Roeselare sterk uit de hoek komen met Lars Van Ryckeghem als absolute sterkhouder. Hij werd voor de derde maal op een rij kampioen van België tijdrijden en werd in die hoedanigheid geselecteerd voor het EK en het WK. Als eerstejaars betaalde hij daar leergeld dat hij in 2020 wil omzetten in klinkende munt. Toch wil Lars liever een allrounder zijn dan een specifieke tijdrijder en dus haalde hij ook het podium van het wegkampioenschap in Vichte en won hij met de G.P. Eddy Schepers in Linter een manche van de Beker van België. Lars werd druk gesolliciteerd door andere clubs maar bleef bij zijn moederclub, wat de club terecht als een referentie aanziet. Er was ook de steile nazomerse opmars van Michiel Nuytten, de grijze mus die een subtopper werd door tijdens de laatste tien dagen van augustus vier keer te winnen en ook uit te blinken in de interclubs. Het leverde hem een precieuze stek op bij het EFC-L&R-Vulsteke van Michel Pollentier en Wim Feys. Hopelijk worden Benoit Claus, Arthur De Neve, Ynse Hoorelbeke, Ian Lewille, Lawrence Stalpaert,… geïnspireerd door Lars en Michiel, net als de overkomende Maxime Delrue en de (na een zware ingreep aan het rechterbaan) terugkerende Seppe Vandicke
Jonge Renners Roeselare is een prijsvriendelijke club: de miniemen betalen een lidgeld van 200 euro, de miniemen 225 euro, de nieuwelingen en de junioren 250 euro. Wat ze daarvoor in de plaats krijgen, is teveel om op te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten