maandag 16 december 2019

Viktor Verschaeve: 
2020 brengt een heftige afsluiter bij de beloften

Opvallen is niet aan hem besteed, tenzij met de pedalen en dat deed hij ook tijdens een nationale stage in de Vogezen, waar de bestorming van de Ballon d’Alsace gechronometreerd werd.De toestellen waren juist afgesteld en brachten aan het licht dat Viktor er de scherpste tijd ooit liet afdrukken: beter dan wijlen Bjorg Lambrecht, Tim Wellens én Remco Evenepoel, een halve minuut minder zelfs. Een precieuze metafoor!

Viktor VERSCHAEVE (rechts) moet Liège-Bastogne-Liège u23 heel nipt laten
aan de Vlaamse Amerikaan Kevin (zoon van Anthony) Vermaerke.
(Foto Joeri De Coninck)
Twee jaar later heeft hij de theorie van zijn bachelor ontwerp- & productietechnologie (die hij in meer dan drie academiejaren opdeelde) volbracht, de praktica en de stages zet hij on hold om vol in te zetten op de koers. Er werd verwacht dat hij uiterlijk op 1 juli 2020 de beroepscategorie zou vervoegen maar dat gebeurt niet.

“Die optie wenkte zelfs nòg vroeger voor bij andere teams”, verduidelijkt Viktor, “maar Lotto-Soudal staat op langere temijn garant voor meer en beter. Ik neem het er graag bij dat zij mij een seizoen langer in de wachtkamer wensen te houden. Kurt Van de Wouwer en bondscoach Rik Verbrugghe zullen instaan voor een programma à ma carte, waarmee ik mij verder zal kunnen ontwikkelen tot de coureur die ik zo graag wil worden.”

2019 was alvast een nuttig jaar met als highlights Liège-Bastogne-Liège u23 (tweedeà, de Ronde de l’Isard (achtste), de Giro u23 (negende, na bijna een dagzege op de Monte Amiata) en Tour Alsace (20ste), doorkruist door een atypische overwinning in de biljartvlakke G.P. Rik Van Looy, waarmee Viktor zijn meerzijdigheid illustreerde.

“Enkel in de Tour de l’Avenir zat het tegen”, herneemt Viktor. In de vierde etappe begon de motor onverklaarbaar te sputteren. Tijdens de voorafgaande stage had ik teveel gewicht verloren tijdens de voorafgaande hoogtestage. Op grote hoogte werkt het metabolisme sneller en moet je meer eten. Dat compenseerde ik onvoldoende en dat zorgde voor een terugval. Het zal mij geen tweede keer overkomen.”
Eén en ander had wel voor gevolg dat Viktor van certitude tot reserve voor het WK in Yorkshire degradeerde. Ook dat wordt een doel in 2020: in Martigny (Zwits.) revanche nemen op de mislopen editie van 2019. Het voorafgaand Europees kampioenschap staat eveneens aangestipt want in Trento (It.) zal het evenzeer in zijn kraam passen. Voor de rest zal de klemtoon vooral liggen op rittenkoersen als: de Circuit des Ardennes, de Giro u23, de Giro della Valle d’Aosta Mont Blanc, de Tour de l’Avenir.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten