dinsdag 17 december 2019

Cédric Van Raemdonck: 
wàt een progressie!

Cédric had het niet onder de markt als eerstejaarsnieuweling. Toch was hij best tevreden over zijn debuut. Aan uithouding ontbrak het hem alvast niet, maar voor de krachtpatsers moest hij in 2018 meestal nog wijken. Het werd een nuttige kennismaking met manches van de Topcompetitie en met de Ardennenkoersen.
“Wacht maar tot ik groot en sterker ben”, beloofde hij eind 2018.

Dries VERSTAPPEN en Cédric VAN RAEMDONCK,
de nummers één en twee van de Topcompetitie 2019.

En of hij dat was in 2019. Dat bezegelde hij vooral in de Topcompetitie, waarin hij na de ongenaakbare Dries Verstappen the very best of the rest was. Hij excelleerde vooral in de manches met hoogtemeters: vierde in Vezin, vierde in Herbeumont, derde in Vresse-sur-Semois, tweede in Jemeppe-sur-Sambre. De Herman Vanspringels Diamond deed hem de das om. In Vorselaar had hij resoluut voor de aanval gekozen en hij werd pas op vijfhonderd meter van de finish overruled door het ijlende peloton. Hij had zich daarmee ook bewezen op een biljartvlak terrein dat nochtans niet het zijne is. Eind september herhaalde hij dat in de Keizer van Tielt, waar het Ronde van Vlaanderen - weer hem naar een knappe zesde plaats stuwde.

Toch waren het vooral de golvende koersen die hem inspireerden. In Lievegem en in Orroir hebben ze dat geweten. Op beide locaties trok hij het laken naar zich toe met een uitgesponnen krachtspurt.

Eén en ander leverde hem met Cycling Vlaanderen een precieuze selectie op voor de Radjugendtour Oststeiermark, waar hij hoog scoorde met de tweede plaats in de bergprijs en de zesde in het tijdklassement. Ziedaar de internationale vlag die zijn nationale lading dekt.

Cédric werd druk gesolliciteerd door andere clubs maar blijft trouw aan het Avia-Rudyco-Janatrans van zijn thuisstad Sint-Niklaas, waar hij het best naar zijn zin heeft. 

Bij de junioren zal hij, qua afstand en parcours, nog meer op zijn wenken bediend worden. Hij is kritisch voor zichzelf en beseft dat hij van het tijdrijden een werkpunt moet maken.

Uiteraard droomt ook hij van een doorgroei naar de beroepscategorie maar omdat dromen wel eens bedrog zijn, zet hij maximaal in op zijn studies latijn-wiskunde. Het één ondersteunt het ander en houdt geest en lichaam perfect in balans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten