zaterdag 21 december 2019

William Lecerf 
houdt l’embarras du choix vol

Het zal voor de familie Lecerf als thuiskomen aangevoeld hebben toen het na vijf jaar rust en sereniteit in het Waalse Corbion (Bouillon) naar Vlaanderen, meer bepaald Nederzwalm, terugkeerde. Alles werd zo (nòg) beter en bevorderde de ontwikkeling van één der jongsten van het bouwjaar 2002, die meer heeft van een pluimgewicht (minder dan 50 kg. verdeeld over 1,70 meter) dan van een opgeschoten tiener. Er schuilt, behalve souplesse, ook aardig wat kracht in die spichtige pootjes van Junior, wiens groeispurt in een stroomversnelling is getreden. 

Het veld blijft een belangrijke hefboom voor de weg en vice versa, wat bondscoach Carlo Bomans toejuicht. William is bovendien een adept van het probate klimproject. Het was een dierbare voorzet van Dirk Onghena die hem uitnodigde voor de testen, eerst in La Gleize en tenslotte op de Ballon d'Alsace. Hoewel hij in volle rustmodus verkeerde, werkte Junior zich op bij de tien besten. Hij wil de combinatie veld - weg nog meer dan even volhouden want hde wisselwerking luchtig als een soufflé. 
William zette als 15-jarige neo-junior mooie stappen. Hij hervatte, na een mooie winter in het veld en afgesloten met winst in de Beker van België - manche in Assenede, halfweg april op de weg en won (net als bij de nieuwelingen in Orroir) met de Kluisberg als natuurlijke bondgenoot. Hij was op slag ingeburgerd en trok vol vertrouwen naar het buitenland. In de Tour du Pays de Vaud (25ste), de Classique des Alpes (19de), de Ain Bugey Valromey Tour (12de) en in de Giro della Lunigiana (21ste) was hij telkens één van de beste éérstejaars, wat mooie perspectieven opent voor 2020. 
“De interessante kalender in eigen land, met een dozijn 1.1 - en drie 2.1 koersen zal mij iets minder liggen”, meent William Senior.
Eén van de uitzonderingen op die regel wordt de Ardennenkoers van Herbeumont, waarin hij dit jaar al vierde werd.
“Pas tijdens de ultieme bestijging van de Le Terme sloor hij aan bij de zeven vluchters, waarvan hij er nog vier passeerde. De Fransman Hugo Jot had zich inmiddels uit de voeten gemaakt.”
Junior muteerde tijdens het tussenseizoen met grote opluchting naar Acrog - Tormans Balen B.C. en morgen neemt hij met de nationale selectie  deel aan de loodzware Wereldbeker-manche in Namur.
“Qua resultaat moeten we daar niet al te veel van verwachten want hij zal helemaal achteraan moeten starten om aan een quasi uitzichtloze inhaalrace te beginnen. Toch zal hij zijn beste beentje voorzetten want een nationale selectie kun je niet zomaar veronachtzamen. Die dankt hij vooral aan zijn derde plaats in de Ambiancecross va Wachtebeke, zijn tweede in de IKO-cross van Essen, zijn vijfde in de Hotondcross van Ronse, die hij vorige zondag overspande met een triomf in de Druivencross van Overijse. William is trouwens de enige die in de Belgische kleuren zowel op de weg als in het veld wordt ingezet, ook dat valt niet te versmaden." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten