maandag 9 december 2019

Corendon-Circus
van een bedremmelde mini-formatie 
naar een performant team

Corendon, een Turks-Nederlandse holding gespecialiseerd in vliegvakanties, bracht vanaf 2015 een bedremmelde mini-formatie op de been opdat Mathieu van der Poel faciliteiten zou kunnen genieten als wegrenner. Vijf jaar later is het uitgegroeid tot een volwaardig pro continentaal team waarin kwaliteit door de  kwantiteit van 27 effectieven ondersteund wordt en vice versa.
Gebleven: Antoine Benoist, Dries De Bondt, Petter Fagerhaug, Lasse Norman Hansen, Roy Jans, Jimmy Janssens, Marcel Meisen, Tim Merlier, David & Mathieu van der Poel, Jonas Rickaert, Loris Rouiller, Otto Vergaerde, Gianni Vermeersch, Philipp Walsleben.
Nieuwkomers: Floris De Tier (Jumbo-Visma), Samuel Gaze (gewezen mountainbiker & stagair Deceuninck-Quick.Step), Alexander Krieger (Leopard), Senne Leysen (Roompot-Charles), Sacha Modolo (Education First), AlexandaRichardson (Canyon), Oscar Riesebeek (Roompot-Charles), Kristian Sbaragli (Israel Cycling Academy), Ben Tullett (junior), Scott Thwaites (Vitus Pro Cycling), Petr Vakoč (Deceuninck-Quick.Step), Louis Vervaeke (Sunweb).
Behalve  last minutes met Oscar Riesebeek en Louis Vervaeke waren de ultieme aanwervingen vooral Engelstalig: de Australiër Samuel Gaze, Alexandar Richardson en Ben Tulett (wereldkampioen veldrijden junioren 2019).

AlexandaRichardson (29) is overjaars maar begon pas in 2015 te koersen. Met winst in de Omloop van het Waasland, Arno Wallaard Memorial, Puivelde Koerse,  Zwevezele Koerse plus een dagzege in de Tour de la Mirabelle (Fr.) bewees hij uit het goede hout te zijn gesneden.
De Duitser Alexander Krieger is slechts één jaar jonger en des te meer beslagen. Naast hand- en spandiensten voor kansrijkere maats kon hij af en toe ook ijveren voor eigen eer en glorie en dat leverde vooral in 2018 (in schril contrast met een schraal 2019) aardig wat uci-punten op. 

Er wacht Corendon-Circus een copieus programma op de weg met deelname aan een grote ronde (allicht de Giro), waarvoor ze ongetwijfeld goed gewapend zijn. Vergeet niet dat iemand als Gianni Vermeersch in 2019 naadloos de switch maakte naar de weg. De gebroeders Christoph en Philip Roodhooft hebben ook achter de schermen uitstekend werk geleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten