maandag 30 december 2019

Belgische baankampioenschappen moesten zich verlengen 
in Be-Ne - kampioenschappen

Ze zitten er dus weeral op, de Belgische baankampioenschappen in de Blaarmeersen, waar de kwantitatieve bezetting veel te gering was.

Bij de meisjes kwamen amper vijf nieuwelinges en elf juniores opdagen, zodat men de resultaten meer moet relativeren dan bejubelen. Eigenlijk zou men al de beste jonge wegrensters moeten aansporen om aan deze kampioenschappen deel te nemen om het algemene en hun persoonlijke niveau (ook als wegrenster) op te krikken.

Bij de mannelijke tieners was de opkomst iets ruimer maar al evenmin toereikend. 
Bij de junioren stak het meesterschap van Noah Vandenbranden, met telkens Gianluca Pollefliet in zijn kielzog, de ogen uit. Alle acht titels kwamen op zijn naam, al was Gianluca telkens een zéér éérvolle tweede. Ze kunnen het uitstekend met mekaar vinden en maken elkaar onderling beter. De toekomstzesdaagse van Gent heeft hen nog onafscheidelijker gemaakt dan ze al waren. Jammer dat men hen voor de madison niet ontkoppelde, dat zou suspens gebracht hebben. 
Bij de nieuwelingen won Yoran Van Gucht niet alles maar niettemin vijf van de zeven titels. Runar De Schrijver ontfutselde hem de 500 meter, Inias Leten de keirin. Met zijn podia in de keirin, de snelheid en de scratch daarbovenop mag Runar aanzien worden als dé revelatie. De opmars van Inias lag meer in de lijn der verwachtingen. Behalve in de puntenrit flankeerde hij Yoran op alle podia.

Het zou interessant om weten zijn hoe de beste Vlaamse talenten zich verhouden tot de Nederlandse. Men kan daar enkel achter komen door Be-Ne - kampioenschappen in het leven te roepen, waarom niet in twee manches in  Gent respectievelijk Apeldoorn. Dat zou wat geven en alvast veel meer dan de schraal bezette Belgische kampioenschappen van 21,22, 26, 28 en 29 december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten