vrijdag 27 december 2019

DL Chemicals - Ruwomat -Hikoki: 
nòg beter doen dan in 2019 wordt heikel

Van boerenjaar gesproken: DL Chemicals - Ruwomat - Hikoki behaalde tijdens zijn derde bestaansjaar in 2019 niet minder dan drieëndertig overwinningen, hetzij ruim het dubbele van de twee vorige seizoenen (3+ 12) sàmen en dat terwijl men het zegecijfer realistisch op twintig begroot had.

Jordy Vermeire is, met een dozijn overwinningen, het vlaggenschip van de pistachkleurige vloot, gevolgd door Jo Maes (8), Steven Caethoven (7), Angelo Vandaele (3), Niels Demeyer (2) en Giel Bruyneel.
“Hoe druk gesolliciteerd ze ook werden: geen enkele van deze winnaars overwoog het om de club verlaten en dat geeft mij veel voldoening”, glundertvoorzitter Geert Mortier, de zaakvoerder van onder meer Ruwomat. “De instroom had zoveel groter kunnen zijn. Indien wij gewild hadden dan werd ons effectief verdubbeld maar dat zou eerder een garantie voor chaos dan voor een hechte familiale clan, die wij wensen te behouden.”
Wie er wel mochten komen: David Geldhof (Dovy-FCC), Valentin (zoon van Christ) Lefever (Tops Antiek), Christophe Van Cauwenberghe (Tops Antiek), veldrijder Berne Vankeirsbilck (Tops Antiek), Damion (zoon van David) Windels (Tops Antiek) en last but not least Dries Vastmans, een geëmigreerde Limburger (Neeroeteren). Dries is nog maar net belofte af, had langdurig aspiraties voor de beroepscategorie maar heeft inmiddels begrepen dat die te hooggegrepen zijn. Het is de liefde die hem naar West-Vlaanderen: Shani van de wielerdynastie - Denolf.
De uitgediepte kern is dus nog sterker dan hij al was en dat vergroot de verleiding om uit te gaan van veertig overwinningen. 
“Dààr wagen wij ons niet aan”, weerlegt Geert. “Wij houden het, net als een jaar geleden, op twintig. Het is gemakkelijker om twintig te overtreffen dan om veertig te benaderen.” 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten