maandag 9 december 2019

Ook Sente SENTJENS 
ziet het helemààl zitten

Ook Sente (zoon van RoySentjens en van Inn Stevens (die ook koerste) heeft als aspirant een geweldig parcours afgelegd.

Zowat vijfentwintig overwinningen (met ook die in het Nederlandse Bocholtz en in de Antwerp Tour als highlights) en een opmerkelijke aanwezigheid in de kampioenschappen sieren zijn blazoen. Zo behaalde hij als 13- en als 14-jarige de dubbele Limburgse titel en eindigde hij in de drie kampioenschappen van Vlaanderenopeenvolgend vierde, zesde en vijfde. In de kampioenschappen van België werd hij, na een zevende en een vijfde plaats bij de 12-jarigen, driemaal vice-kampioen: als 13- en als 14-jarige in het tijdrijden (na Viggo Van Neste respectievelijk Yarno Van Herck) en als 13-jarige (opnieuw na Viggo) in de wegrit. Enkel in de uitslag van het wegkampioenschap in Fernelmont ontbreekt hij. 
“Mijn derailleur werd in de laatste bocht aangetikt en ik stond klem”, verduidelijkt Sente die wel ruiterlijk toegaf dat hij hoe dan ook hij kansloos zou zijn geweest tegen de eindjump van Liam Poeske Van Bylen maar het podium zou opnieuw niet vèr weggeweest zijn.
Van het bouwjaar 2005 waren het vooral Sente, Liam en Viggo die de toon aangaven. Sente trok zich uit de slag als individueel, Liam kwam uit voor Acrog Balen B.C. en Viggo voor Shifting Gears. Als neo-nieuweling zullen ze, voor hun confrontatie met de adepten van het bouwjaar 2004, de krachten bundelen bij Team Canguru - QTS - Air College, niet om mekaar te ontzien maar om mekaar beter te maken en als compagnons de route om hun lange en hobbelige weg op een zo aangenaam mogelijke wijze voort te zetten met ook nog Henri Naessens, Victor Vaneeckhoutte, Stian Van Oudenhove, Dimi Van Pamel en de veelzijdige Nederlander Ryan Gal. Ik ben extra benieuwd hoe ze het er zullen van afbrengen in het BK ploegentijdrijden in Borlo op 12 juli 2020.
“Goed!”, belooft Sente nu al.
Sente’s allereerste overwinning als 12-jarige liet op zich wachten tot 27 augustus 2017 in Mal, maar eens dat het eerste schaap over de dam was, bleek de ban gebroken. Ach winnen, het voelt altijd aan zoals scoren in het voetbal. Weinigen die met zegevieren meer vertrouwd waren dan papa Roy, de véélwinnaar die een behoorlijk contractrenner werd maar die Sente zeker zal voorhouden dat winnen bij de jeugd slechts futiele momentopnames zijn, die ondraaglijk licht wegen voor de toekomst.
De eigen limieten verleggen en onderwijl gedisciplineerd studeren (Sente doet dat aan het Agnetencollege in Peer) zijn duurzamere hoekstenen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten