maandag 2 december 2019

Zeno Durie: 
beginnersfouten moeten kunnen

Zeno Durie is aan een nagenoeg perfect parcours bezig. Na een geweldige winter 2018-2019 in het veld met àlles erop en eraan (de Vlaamse en de Belgische titel, de eindzege in de CycloCrossCup) deed hij het uitstekend op de weg. Ook hier was hij aan zet in de kampioenschappen: West-Vlaams kampioen in Menen, derde in het Vlaams kampioenschap in Heppen en zevende in de tijd- en de wegrit van het Belgisch kampioenschap in Fernemont. Met een beter gevoel kon hij niet toeleven naar een tweede winter in het veld. Ook daar liep het lekker met de pole position in de CycloCrossCup maar in het kampioenschap van België kwam er een lelijke kink in de kabel. In Peer reed hij lek in de tweede ronde en na een overhaaste fietswissel kwam hij ook nog ten val en kon niet meer verder. Niet daarvoor overbrug je de 230 km. tussen Booitshoeke en Peer maar het werd gauw geplaatst onder de noemer “beginnersfouten”, die meestal leerzamer zijn dan overwinningen. Zaterdag moest hij (+16") zich in de CycloCrossCup gewonnen geven tegen Dries Heirbaut maar hij behoudt wel de leiding in de tussenstand want de voorgaande manches won hij.
Kiezen tussen het veld en de weg is nog lang niet aan de orde, waarom zou het? Zijn geliefde sport mag het hele jaar de perfecte opfrissing zijn van zijn studies Sport en Wetenschappen aan het Atheneum van Veurne. 
Zeno maakt deel uit van het Young Cycling Team Middelkerke, een creatie van Schilderwerken Birger Depreitre, waarvan ook zijn zoon Guillaume deel uitmaakt, net als Miel Dekien, Louis Delaere, Maxime Vandamme en Loïc Vanlaere.
Zeno?! Prachtige naam (betekent “geschenk van Zeus”)  maar vanwaar halen ze het? Omdat hun koningswens van A(xana) tot Z(eno) vervuld was. Je moet er maar op komen hé?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten