donderdag 19 december 2019

Jarne VAN DE PAAR: 
tweede plaatsen met de 
smaak van de overwinning

Jarne maakte het hele seizoen 2019 als 18-jarige maar dat verhinderde hem niet om als neo-belofte met de deur in huis te vallen. Dat werd vooral in tweede plaatsen uitgedrukt: in Staden (na Robin Stenuit), in de Youngster Coast Challenge van Handzame (na de Duitser Niklas Märkl), in het kampioenschap van Antwerpen tijdrijden (na Julian Mertens) en in de G.P. Tombroek van Rollegem (na Jordi Meeus). Het waren stuk voor stuk dichtste ereplaatsen die als een overwinning mochten aanvoelen. 
Jarne VAN DE PAAR overwint in Zerkegem local hero Cédric DEFREYNE, David GELDHOF en Kenny CONSTANT zijnde drie grootmeesters van het regionale circuit. (Foto Gino COGHE)
“Handzame met zijn internationale bezetting was daarvan de mooiste”, catalogeert Jarne. “Nooit gedacht dat ik daar al voor de vetste prijzen zou meedoen. Het verschil met die Duitser van het Developement Team Sunweb was bijzonder gering.” 
Zelfs zijn ver(de)re ereplaatsen hadden een duidelijke meerwaarde en genereerden een zalig gevoel, niet in het minst deze in de Tour de Normandie (Fr.), waarin hij bewees dat hij meerdaagse inspanningen uitstekend verteert. En dat zou hij nog herhalen in de Ronde van Vlaams-Brabant (negende) en van Oost-Vlaanderen (tiende). In die laatste was hij een hoeksteen aan de eindzege van zijn Lotto-Soudal maat Florian Vermeersch.
Goed en wel al die fraaie ereplaatsen maar winnen blijft toch een aparte sensatie waarmee hij zich de vorige seizoenen vertrouwd had gemaakt. Hij brak de ban in West-Vlaanderen zijn favoriete provincie om in te koersen en waar zijn ouders een tweede verblijf hebben. Jarne won in Zerkegem, waar hij er zelfs de gretige local hero Cédric Defreyne onderhield.
Jarne’s elan werd in mei onderbroken door een opspélende rug maar hij maakte van de nood een deugd met een break die zijn hogere studies (ICT in Mol) flink ten goede kwam.
“Ach die rug, dat lijkt inmiddels helemaal voorbij maar zelfs indien niet: wat dan nog? Het is slechts een fait divers in vergelijking met wat mijn goede vriend Stef Loos overkwam. Ik ben er nog altijd niet goed van.”
Tijdens de nazomer was er Jarne nog een highlight weggelegd: derde worden in de Kustpijl van Knokke-Heist na de Nederlandse contractrenners Bas van der Kooij en Arvid de Kleijn. Daarmee kun je met een nog beter gevoel aan het winterreces beginnen.
2019 bracht dus op zijn 18de het perfecte verkenningsjaar voor de 18-jarige Balenaar, wiens papa Mario ook koerste en wiens 3,5 jaar jongere zus Ines eveneens koerst.
In 2020 volgt het altijd moeilijke jaar van de bevestiging maar Jarne zal er klaar voor zijn. Hij is momenteel en tot zaterdag op stage in Calpe.
"Ik wil nog wat dichterbij schuiven in de mooiste wedstrijden, overgoten met fun en koersvreugde aan de basis. Ik wil er alles aan doen om ooit in de beroepscategorie uit te komen maar een obsessie zal dat nooit zijn."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten