dinsdag 3 december 2019

Vlaamse Zwitser Johan Jacobs komt uitstekend terecht bij Movistar

De naar Vlaanderen geëmigreerde Zwitser transformeerde van veldrijder (Pauwels Sauzen - Vastgoedservice) naar wegrenner (Lotto-Soudal u23) en die switch heeft hem geen windeieren gelegd maar een precieus profcontract bij Movistar opgeleverd.


Johan past perfect in het hertekende totaalplaatje der Spaanse telecommunicatiegig
ant, die behalve in de rittenkoersen nu ook furore wil maken in de grote ééndagswedstrijden en daartoe een meerjarenplan opstelde. Negen jonge coureurs uit zes verschillende landen werden voor minstens twee jaar aangeworven: de Colombianen Juan Diego Alba en Einer Rubio, de Spanjaarden Inigo Elosegui en Sergio Samitier, de Brit Gabriel Cullaigh, de Duitser Juri Hollman, de Amerikaan Matteo Jorgenson, de Deen Mathias Norsgaard en last but not least de Zwitser Johan Jacobs. Evident dat het stuk voor stuk gasten zijn die hun mannetje kunnen staan in het tijdrijden en/of op de hoogtemeters. 

Johan dwong, als laatstejaarsbelofte, deze precieuze stek af in de lente met een zevende plaats in de Ronde van Vlaanderen en een tweede (na Thomas Pidcock) in Paris-Roubaix. Naderhand won hij vooral ook de tijdrit annex de eindzege in de Ronde van Vlaams-Brabant en met Zwitserland de ploegentijdrit in de Tour de l’Avenir. Het volstond ruim om door Movistar als één van de negen rookies in de armen te worden gesloten. Ze komen zelfs in aanmerking voor deelname aan de grote voorjaarskoersen, niet om er voor de leeuwen te worden gegooid, wel om te verkennen en zo mogelijk uit te rijden, ongeacht de plaats uitslag en de achterstand op de winnaar. Wat betreft Waregem en Vlaanderen zou dat wel eens aan de zijde van wegkapitein Jürgen Roelandts en van metronoom Alejandro Valverde kunnen zijn. Dat op zich is al een bijzondere uitdaging, zeker voor de driekwart Belg Johan Jacobs, telg van een Vlaamse vader Patrick (niet de gewezen beroepsrenner) maar met een Zwitserse licentie koersend.

Johan is al enkele jaren samen met Charlotte (dochter van Ivan) Messelis, bij wie hij in Middelkerke inwoont tot hun villa in Westende-Bad woonklaar is. Op het moment dat hij daar levensblij intrekt, zal hij al wat meer weten welke richting het met hem uitgaat als coureur. Hij zal door de Vlaamse supporters aangemoedigd worden als één van de hunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten