dinsdag 31 december 2019

Marith VANHOVE: 
tijden liegen nòòit!

Marith Vanhove heeft tijdens de slotdagen van december stevig uitgepakt op de baankampioenschappen in de Blaarmeersen met de titels in de keirin, de snelheid en op de 500 meter. In het omnium, de scratch en de puntenrit werd zij tweede na de één jaar oudere Oosterzeelse Katrijn De Clercq.

Voor één en ander kreeg de Izegemse met hooguit tien concurrentes te maken zodat enige relativering op zijn plaats is. Er is evenwel één iets dat nièt moet gerelativeerd worden: Mariths chrono op de 500 meter: 36”031, hetzij "023 minder dan de vorige Vlaamse besttijd van Nicky Degrendele op 24 juli 2014 in Anadia (Portugal) neerzette. En indien je beziet welke weg die Varsenaarse inmiddels heeft afgelegd dan mag ook Marith Vanhove grote hoop koesteren.
Zij bovendien allrounder dan Nicky want ook op de weg behoort zij in eigen land tot de besten met als nieuwelinge twee titels op de weg (Liedekerke 2018 en Lendelede 2019) en tweemaal vice-kampioene in het tijdrijden (na Julie De Wilde in Vresse-sur-Semois respectievelijk Febe Jooris in Sint-Lievens-Houtem). 
Op de weg zal het weerwerk van haar meeste concurrentes haar niet beter maken. Om haar limieten verder voor zich uit te schuiven kan ze gelukkig ook meedoen met de vrouwelijke eliten én met de mannelijke nieuwelingen. En last but not least zal bondscoach Ludwig Willems haar wel geregeld inzetten met de nationale selectie. Misschien duurzaamst van al is dat Marith tijdens het tussenseizoen overstapte naar WV Schijndel, dat haar een attractief programma zal serveren.
Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid staat het vast dat Marith Vanhove eind 2020 mooie stappen zal hebben gezet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten