maandag 23 januari 2023

Daar is hij al: Arnaud DE LIE, die men hopelijk niet uitperst


Nog tien dagen vroeger dan een jaar geleden in de Trofeo Playa de Palma (1.1) heeft Arnaud De Lie zijn openingstreffer aangetekend. Hij haalde het in Valencia (1.1), van de uitgedunde hoofdgroep. Zelfs de de 18 km. lange Alto de Bixauca, met de kruin op 24 kilometer van de streep, kon hem niet vermurwen, wel  integendeel het was een natuurlijke bondgenoot om ruim het verschil te maken. Deze triomf is de vrucht van hard werken tijdens de winter met het almaar verder voor zich uitschuiven van zijn limieten. 


Deze foto dateert van nog maar acht jaar geleden:
Arnaud als drager van de driekleur der aspiranten.

Arnaud is meer dan een notoir sprinter, hij kan almaar beter zijn plan kan trekken op geaccidenteerd terrein. Dit zet de toon voor nog meer en beter, waarbij ik toch mijn hart vasthou dat men zijn kaars niet aan de beide uiteinden opbrandt. Arnaud maakt (volgens procyclingstats.com) de komende weken zijn opwachting in Marseille, Bessèges, Almeria, Kuurne en Le Samyn, waarna hij doorstoomt naar Paris-Nice en Milano-Sanremo. Ook daarna neemt hij geen adempauze in acht maar wordt hij aangekondigd in Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen in Waregem, Paris-Roubaix en de Brabantse Pijl maar niet in de Monseré (die hij vorig jaar won), Nokere (3de), Bredene-Koksijde (9de) en Brugge - De Panne (8ste). Vindt de ervaringsdeskundige ceo Stéphane Heulot dat ook niet ‘wat (te) veel en te zwaar’ voor iemand die tijdens Paris-Nice pas aan zijn 21ste levensjaar begint. 

Het is alsof Arnaud tijdens de eerste drie maanden zoveel mogelijk uci-punten moet sprokkelen om Lotto Dstny terug te brengen in de World Tour, dat het nochtans niet nodig heeft om een interessant programma af te werken? Mathieu van der Poel en de zijnen bivakkeerden al hun vorige seizoenen in de Pro Tour en toch misliepen ze weinig doelstellingen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten