zondag 29 januari 2023

Ssst, hier rijpt een allrounder!

 

Lennert VAN EETVELT

dichte ereplaatsen mogen 

géén zure nasmaak hebben

 

Daags na zijn derde plaats in de Trofeo Andratx is Lennert Van Eetvelt tweede geworden in de Trofeo Serra de TramuntanaIndien het een rekenkundig rijtje betreft dan wint hij vandaag de Trofeo Palma. Hij mag evenwel ook met minder tevreden. Zijn entree in de beroepscategorie is nu al overgeslaagd.

Van Lennert Van Eetvelt zal men zich vooral herinneren dat hij in het EK en in het WK van 2021 Thibau Nys assistkoning was, die in Trento (Lennert werd daar zelf nog vijfde) won en Leuven het podium miste omdat Lennert door een val werd uitgeschakeld.


Lennert Van Eetvelt, hier in de driekleur van het BK tijdrijden 2021
die hij in Koksijde op zijn 19de verjaardag veroverde.

In 2022 kreeg men de ware Lennert nog meer te zien met. Behalve eclatante overwinningen in La Get UP Cup - Aywaille en bovenal in de Course de la Paix (ook een dagzege) voerde hij een recital van dichte ereplaatsen op: 6de in de Tour de Normandie, 2de (na het Franse toptalent Romain Grégoire) in Liège-Bastogne-Liège, 2de (na Leo broer van Ethan Hayter) in de Giro d’Italia u23, 2de (andermaal Grégoire) in La Flèche Ardennaise, 2de (na Thimo Willems) in de GP Vermarc, … Zijn Belgische titel in het tijdrijden (in Koksijde op zijn 19de verjaardag) kon hij niet verlengen maar door Alec Segaert (-15”) en Jonathan Vervenne (-14”) nipt geklopt worden was meer dan eervol. 

Zo sprankelend zijn lente was, zo tragisch verliep zijn zomer. Na de Course de la Paix en de Giro wilde hij ook op het podium van de Tour de l’Avenir maar die moest hij (als vierde in de tussenstand) na zes dagen met een keelontsteking verlaten. Dat was hem in juli in de Giro della Valle d’Aosta - Mont Blanc al overkomen na de eerste dag. Hij vermande zich nog in Tour Alsace (2de na de Brit Finlay Pickering) maar dat kon zijn zomer niet vergoelijken. De Tour of South Bohemia (13de) in september kwam hij nog goed door maar ook die voerde hem niet in optima forma naar het WK in Australië met matige 14de ( tijdrit) en 17de ( wegrit) plaatsen voor gevolg.

Die kommer en kwel van de (na)zomer 2022 werd deze maand helemaal van tafel geveegdLennert Van Eetvelt behoort tot de happy few die tijdrijden en hoogtemeters met bijval combineert en zo’n allrounder kan Lotto-Dstny uitstekend gebruiken.

Zijn programma (bron: procyclingstats.com) van de komende drie maanden oogt nogal (té) zwaar, dunkt mij: de Tour des Alpes, de Ardèche - en de Drome Classic, de Trofeo Laigueglia, de Strade Bianche, de Volta a Catalunya en het Ardens tweeluik.

Zijn gestarte universitaire ‘toegepaste informatica’ aan de UC Leuven-Limburg werden begrijpelijk ‘on hold’ gezet.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten