dinsdag 3 januari 2023

Het nut van de zowaar op … 

epo betrapte Iñigo GONZáLEZ

 

De 23-jarige Iñigo González testte in juli 2022, één week nadat hij out of the blue Spaans kampioen bij de elite 2 werd, positief op van epo (én tramadol, dat nog niet op de lijst van verboden producten staat).

Iñigo riskeert daarmee een schorsing van vier jaar die er wel niet meer toe zal doen aangezien hij voor 2023 geen contract meer had bij CC Padronés-Cortizo Het was een teken aan de wand dat dit team zich al bij voorbaat van hem, zelfs al droeg hij de kampioenentrui, distancieerde.

Uiteraard is dit geen goed maar ook geen slecht maar wel nuttig nieuws, in die zin dat het een krachtig signaal is dat de pakkans om op doping betrapt te worden aanzienlijk is. Bij ons is dergelijk krachtig signaal té zeldzaam en kunnen de onverlaten (die er volgens ingewijden ook bij onze elite 2 nog zouden tussenrijden) gewoon hun gang gaan. Jammer maar helaas!

Spanje had, vanuit zijn Fuentes-verleden, een stringente antidopingwetgeving broodnodig om zijn sportieve credibiliteit terug te winnen en lijkt daar dus meer dan aardig mee bezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten