maandag 23 januari 2023

Jenthe BIERMANS eerste podium kan een nieuw begin zijn

 

Jenthe Biermans was een gevierd jeugdrenner die als junior in Tervuren 2013 kampioen van België werd en die twee maanden later in de driekleur de Ronde van Vlaanderen won van onder anderen Nathan Van Hooydonck.

Als belofte stak hij die prestaties naar de kroon met tweede plaatsen in Paris-Roubaix 2015 (na de Zwitser Lukas Spengler) en in 2016 (na Filippo Ganna) en (na Nathan Van Hooydonck) in het BK aan de Lacs de l’Eau d’Heure. 


 Jenthe BIERMANS was een veelgelauwerde jeugdrenner. 

Eén en ander leverde hem een stagecontract op bij Wanty-Gobert maar het was Katusha-Alpecin (met Alexander Kristoff als absolute kopman) dat hem voor drie seizoenen in de armen sloot. 

Jenthe BIERMANS, de voorbije drie seizoenen uitkomend voor Israel - Premier Tech.
(perempic@rchief.be - foto Peter REMMERIE)

Vanaf 2019 kwam hij even goed terecht bij Israel - Premier Tech met Sep Vanmarcke als vooruitgeschoven pion. 
Eigen resultaten waren ook daar niet aan de orde, al zag je hem in de uitslagen toch geleidelijk opschuiven, een trend die hij op zijn 27ste wil voortzetten met in Valencia eindelijk een eerste podium dat hij deelde met de piepjonge Arnaud De Lie en good old Edvald Boasson Hagen (35).
Nu is er een overgeslaagd debuut bij Arkéa-Samsic met landgenoot Amaury Capiot en met Warren Barguil, Nacer Bouhanni, Clément Champoussin, Hugo Hofstetter, … als voornaamste kompanen

Zijn nieuwe ploeg brengt hem in een kansrijkere uitgangspositie voor Paris-Roubaix, al lijkt de Ronde van Vlaanderen hem volgens een 26ste plaats in 2021 nog beter te liggen. Het komende voorjaar zal duidelijk maken of hij op zijn 27ste hogere aspiraties mag voeden.

Het zit er bovendien dik in dat hij na tweemaal in de Giro, die hij in 2019 en 2022 feilloos uitreed, mag opdraven in de Tour en wanneer alles in de juiste plooi valt is ook daar meer mogelijk dan op dit moment wordt ingeschat.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten