maandag 9 januari 2023

Thor FEYAERTS

na TVD the very best of the rest

 


Thor Feyaerts bewoog hemel en aarde om Il Imbatido Thibaut Van Damme tijdens de baankampioenschappen in verlegenheid te brengen. Die onverdroten ijver leverde hem zes podiumplaatsen en het terechte predikaat ‘very best of the rest’ op.


Thor Feyaerts toonde zich aan de Blaarmeersen een waardig challenger
voor Thibaut Van Damme
(foto Jean Knop)

Thor uit Betekom kwam nochtans als een bleu naar de Blaarmeersen, want tijdens de winter 2021-2022 achtte hij zich nog meer geroepen voor het veldrijden. Hij koerst al vanaf de miniemen maar stak pas 14-jarige aspirant de kop op met zeven keer top vijf, opgelijst met derde eindplaats in het Antwerps weekend.

Dat hij als neo-nieuweling na enkele valpartijen reeds na anderhalve maand won, was een onverhoopte verrassing. Hij haalde het in het glooiende Herfelingen van Casper Vermeersch en Yoram Knaepen, voor wie het ook de beste uitslag tot dan toe was. De puist in de laatste kilometer kwam Thor goed uit. Tijdens de voorgaande doortochten voelde hij zich daar reeds de beste en dat gaf hem het vertrouwen om met een krachtsprint uit te pakken waartegen de anderen niet bestand waren. 


Thor Feyaerts op weg naar de tweede plaats in het VK te Sint-Martens-Bodegem.

Nog opmerkelijker was hij tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart. Eerst werd hij (na Arthur Van den Boer) in Sint-Martens-Bodegem tweede in het VK twee dagen later ook in Rotselaar (na Nolan Huysmans) in het eerste luik van het Vermarc Project. Die dichtste ereplaatsen hadden meer de smaak van de overwinning dan van een nederlaag.

Beter verging het hem daarna niet meer maar nog altijd vrij goed met ei zo na overwinning in Molenbeek-Wersbeek, waar hij enkel voor Nio Vandevorst moest wijken.

Thors doorgroei voltrok zich vooral tijdens de jaarwende in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, waar hij grossierde in podiumplaatsen. De mooiste daarvan was misschien die in het omnium, waarin hij het slotnummer benutte om van de vijfde naar de derde eindplaats op te rukken.

Het zal een meer zelfbewuste Thor Feyaerts zijn die over enkele maanden zijn wegcampagne aansnijdt en zijn ambities niet zozeer uitdrukt in een aantal regionale overwinningen maar vooral in minstens één podiumplaats in de mooiste koersen. Tijdritten en hoogtemeters kunnen daarbij helpen.

Thor voelt zich bij Young Cycling Talent Demer & Dijle (Tremelo) best oké, zo ook in de Topsportschool (TSO) in Gent, waar hij veel heeft aan zijn trainer Kieran De Fauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten