vrijdag 6 januari 2023

Jordi WARLOP weet het nu zeker:

what doesn’t kill you, makes you stronger

 

 

Ik vermoed dat ongeveer de helft van Vlaanderen blij werd met de reddingsboei die Jodi Warlop te elfder ure toegeworpen kreeg van het opleidingsteam Soudal-Quick.Step, waarin hij als enige 22-plusser de klasoudste is.

Qua contract zal inleveren de boodschap geweest zijn maar sportief kan het op een reculer pour mieux sauter uitdraaien.

Jordi is géén meelijwekkende drenkeling maar een 26-jarige op wie nog aardig wat rek moet zitten die er vanaf 2023 eindelijk kan uitkomen.

 


2023 werd na zijn toxoplasmose in 2002, een nog erger annus horribilis met geen al te milde Covid-19 in februari. Vanaf mei zat hij op schema voor een betere tweede seizoenshelft. Daarin stond het BK in Middelkerke vlakbij zijn roots duidelijk aangestipt. Dat was het beter niet geweest want hij maakte op een verkeersdrempel een levensverachtende smak met vooral een verpletterde wervel (die men niet kon opereren en enkel met langdurige rust kon helen) en ondergeschikt een sleutelbeenbreuk voor gevolg. 

Zijn dagen waren even in gevaar en zijn seizoen zat erop maar bij B&B Hotels - KTM stond hij ook in 2023 op de betaalrol en zou hij zich dus op het noodlot kunnen revancheren tot hij begin december moest vernemen dat Jérôme Pineau zijn overschat budget niet rondkreeg.


Jordi was inmiddels gehuwd met Jolien Leenaert en had zich gevestigd in Rumbeke. Met haar in volle steun kwam het niet in hem op om de handdoek te gooien. Inzake zijn fysieke paraatheid stelden de strandraces hem niet enkel gerust maar ze luidden ook zijn wedergeboorte als coureur in, zeker toen hij die bekroonde met de Belgische titel in Bredene. Dat hoogstandje belandde niet uitsluitend in blindemansogen beland maar ook in de klare kijkers van Soudal-Quick.Step dat hem, hoewel het budgettair krap zat, alsnog opviste.

Uit dankbare gedrevenheid zal geen enkele taak Jordi te min zijn om zich als teamplayer te onderscheiden en op afzienbare termijn te sublimeren met een doorstart bij het grote Soudal-Quick.Step.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten