vrijdag 22 oktober 2021

12-jarige Slovaak wordt Belg in 2022

 

Tobias FLAJS

elf keer winnaar, negenmaal tweede

 

 

Aangesloten bij Gaverzicht - Be Okay mocht hij het kampioenschap van West-Vlaanderen wel betwisten (waarvoor hij in Ruddervoorde bedankte met een spurtzege) maar niet het VK in Mazenzele noch het BK in Hoogstraten omdat hij nog Slovaakse nationaliteit had.



Tobias reed 20 koersen, won er elf van en werd in de negen andere tweede. Zijn ultieme dichtste ereplaats was een beetje verrassend, de korte tijdrit in Frameries waar hij door Mathis Jansegers overtroffen werd.

Samen met Meetjeslander Sander Willems en Belgisch kampioen Wout Veuchelentorende Tobias er, qua resultaten, bovenuit. Van zijn vijf onderlinge duels met Tobias won Sander in Zerkegem, Beernem, zo ook in twee van de drie ritten der Ronde van West-Vlaanderen annex de eindzege. In Deerlijk, de thuishaven van zijn club, won Flajs een enige keer van Willems.

Toen Tobias enkele jaren geleden in België arriveerde, vroeg Guillaume Deceuninck (die de jongste discipelen van Gaverzicht - Be Okay begeleidt) hem bij zijn aankomst vanwaar hij kwam, antwoordde Tobias cryptisch

“Uit het land van Peter Sagan, mijn grote voorbeeld.”

De familie Flajs kwam naar België voor een beter leven, papa Lubomir (betekent: liefde) ging aan de slag als schoorsteenveger. Zulke mensen zijn een verrijking voor onze Vlaamse samenleving én misschien ook voor ons wielrennen.

Tobias zal als 13-jarige aspirant de Belgische nationaliteit hebben zodat hij ook aan het Vlaams en het Belgisch kampioenschap (in Liedekerke op 14 augustus 2022) zal mogen deelnemen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten