woensdag 27 oktober 2021

Sander WILLEMS

met het tijdrijden als fraaie klemtoon

 

 

Sander Willems (in Assenede woonachtig) is met de nationale zegekoning Tobias Flajs en kampioen Wout Veuchelen de absolute toonaangever bij de 12-jarige aspiranten. Enkel na de openingskoers in Beveren-Waas werd hij (zowaar ‘pas’ vijfde) niet op het podium geroepen.



In het tijdrijden was hij onklopbaar en dat leverde hem, benevens de Belgische driekleur, ook de eindzege op in de beide rittenkoersjes, de Antwerp Tour en de Ronde van West-Vlaanderen. In het BK in lijn moest hij wijken voor de snellere Wout Veuchelen. Op het Vlaams kampioenschap was hij er, omwille van de eerder geplande prioritaire familiereis, niet bij.

Het behalen van de Belgische titel in het tijdrijden genereerde sowieso le moment suprême

Zijn minste moment overkwam hem in Ruddervoorde, de tweede rit der Ronde van West-Vlaanderen, waarin hij met Tobias Flajs vooropreed tot hij door een aflopende ketting voet aan de grond moest zetten. Hij speelde nog haasje over met de hoofdgroep, waarin hij 37” na de buiten schot gebleven Slovaak de spurt voor de derde plaats won en leider bleef in de tussenstand. Op de slotdag in Schuiferskapelle zette hij de puntjes op de i.

Dit is een onverbeterlijke goednieuwsshow maar papa zelfstandig bouwondernemer Bernard (die met die voornaam zijn de goeie, hein ?!) houdt een realistische slag om de arm: Sander heeft een fysieke voorsprong op zijn meeste leeftijdsgenoten en dat zou zich wel eens kunnen reflecteren in een reductie vann de resultaten, niet omdat Sander minder goed zou zijn maar de anderen na hun groeispurt zullen verbeteren.   

Tijdens het tussenseizoen wenst Sander zich competitief te amuseren aan de Blaarmeersen, niettegenstaande hij momenteel leidt in de Cyclocross Cup van de aspiranten. Hij volgt zijn hart en blijft V.C. Meetjesland Eeklo, zijn moederclub, trouw en luistert voorlopig enkel naar zijn ouders én naar zijn eigen … lichaam want fun staat tot nader order initieel voorop. 

Hij kijkt wel bewonderend op naar de één jaar oudere Matthias Bogaert en Mauro Keppens. Indien hij bij de 13-jarigen hun prestatiestaat kan benaderen dan weet hij zich in 2022 al een heel eind weg.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten