dinsdag 5 oktober 2021

Steffen DE SCHUYTENEER gedeklasseerd

 

 49ste “Keizer” werd 

de clash der titanen

 

Sente SENTJENS 25 jaar na papa Roy

 

 

Met Sente Sentjens voegde de Keizer van Tielt een volgende parel toe aan zijn rijke kroon maar dat verliep niet zomaar. 

Bij de nieuwelingen van 2021 is Steffen De Schuyteneer de performer bij uitstek. Hij leidt afgetekend in de zegestand maar belangrijker is de kwaliteit van die successen: manches in de Topcompetitie en de Beker van België, de Oost-Vlaamse titel, de Ardennenkoers van Couvin, … Daar had hij, 44 jaar na zijn mentor Dirk Krikilion, graag de titel van “Keizer” bovenop geplaatst maar misschien wilde Steffen dat iets té, hij overschreed ook als eerste de finish maar werd na een klacht van Sente naar de vijfde plaats teruggezet. Krikilion begreep er niets en minimaliseerde het tot:

“Steffen liet per ongeluk een scheet die Sentjens zo aan het schrikken bracht dat hij vergat te trappen. Meer was er niet aan de hand.”

Aan de overzijde klonk het helemaal anders:

“Steffen week tweemaal van zijn lijn af en dat lapte hij mij ook al ongestraft in Nederhasselt voor de derde plaats”, reageerde Sente. “Hij beloofde dat niet meer te zullen doen maar herhaalde het toch en dit keer kon ik het er voor een zege met duidelijke meerwaarde niet bij laten.”

Sentjens vond gehoor bij de jury en De Schuyteneer werd naar de vijfde plaats teruggezet die alsnog de eindzege van Avia-Rudyco-Janatrans in het clubklassement opleverde.

Meteen werd Sente, een kwarteeuw na zijn papa Roy (die op 6 oktober 1996 zowaar Tom Boonen en Gert Steegmans vloerde), tot de  Keizer der nieuwelingen van 2021 uitgeroepen.

 

Hopelijk blijft het nare voorval niet aanslepen en kunnen Steffen en Roy mekaar zondag sportief bekampen in de Affligem Classic, de afsluitende manche van de Topcompetitie waarin De Schuyteneer tot op één punt genaderd is van de leidende Duarte Marivoet Scholiers.

Waarom zou Steffen zich nog nerveus maken? Zijn tweede campagne bij de nieuwelingen werd een grand cru. Qua resultaten steekt hij met kop en schouder boven de anderen uit, een al of niet terechte deklassering kan dat niet weerleggen en komende zondag volgt in Affligem allicht een zoveelste bekroning. 

Steffen De Schuyteneer en Sente Sentjens behoren met onder anderen Niels Driesen (die zich een waardige kampioen van België toonde), Duarte Marivoet Scholiers, Victor Vaneeckhoutte, Viggo Van Neste, ... tot de fine fleur van het bouwjaar 2005 en zullen de komende jaren nog geregeld met mekaar te maken krijgen als compagnons de route op een lang hobbelig pad dat hopelijk leidt naar de beroepscategorie. Mekaar in onderling respect beter maken (zoals Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks dit jaar bij de junioren deden) moet hun initieel opzet zijn en zou hun koersbeléving boosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten