dinsdag 26 oktober 2021

Warre VANGHELUWE 

baroudeur par excellence

Warre VANGHELUWE zoals we hem het best kennen:
aan de kop van een groep het tempo strak houdend.

Dat hij geen grote fan was van mijn Wielerjaarboek kon mij (dat zou er nog aan mankeren) er toch niet van af brengen om hem te waarderen. 

Warre koerst al van bij de aspiranten meer prestatie- dan resultaatgericht en werd daarom systematisch over het hoofd gezien in de kansenberekeningen. 

De meesten onder ons zullen het inmiddels wel vergeten zijn dat hij op 1 mei 2015 in Overpelt kampioen van België tijdrijden werd bij de 14-jarige aspiranten. Dat jaar werd hij ook ei zo na de West-Vlaamse dubbele kampioen: na de tijdrit wilde hij ook de wegrit winnen maar in Waardamme werd hij meteen door brute pech vèr teruggeslagen. Hij bracht een ‘uitzichtloze’ achtervolging tot een goed einde waarbij hij enkel de zuinig koersende Laurens Vandaele niet meer voorbijkon. Op bewuste 7 juni zette hij één van zijn strafste prestaties neer en het zou niet zijn laatste zijn.

Zes jaar later is hij ongeveer waar hij wilde zijn. Na een knap één-tweetje met zijn kompaan Arno Claeys dolde hij over de finish van de de GP Jules Vanhevel in Ichtegem. Hij had die overwinning niet eens nodig om een certitude te zijn in de happy few van het vanaf 2022 continentale Home Solution -Soenens, Warre was zelfs de eerste die zijn engagement mocht naamtekenen, veelbetekenend toch?!

En wat een contrast in Ichtegem met 51 weken geleden in Lokeren, waar hij in de laatste hectometers van het BK door het ijlende peloton overspoeld werd zodat Jordi Meeus in Warre’s plaats de driekleur over de schouders werd getrokken. Ja, er kwamen traantjes aan te pas, waaraan hij wel zal teruggedacht hebben wanneer hij het Ichtegems podium besteeg. Nu is hij helemaal klaar voor de ultieme stap naar de beroepscategorie. 

Warre kan overigens best tegen een stootje. Als 8-jarige werd hij door een auto omvergereden en met een open schedelbreuk opgeraapt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten