vrijdag 8 oktober 2021

Een enorme KWALITEITSINJECTIE

voor het Vlaamse jeugdwielrennen

 

EFC-L&R-VulstekeGaverzicht - Be Okay en Canguru - QTS - Air College 

bundelen wijselijk de krachten

 

Begin juli werd onder impuls van voorzitters Kurt Debouck (EFC-L&R-Vulsteke) en Thomas Debrabandere (Gaverzicht Be - Okay) het startschot gegeven van een uniek wielerproject, waarbij een jeugdacademie en een performance team in het leven werden geroepen om jong wielerpotentieel aan te trekken en maximale kansen te geven.

 

Na een reeks constructieve gesprekken komt Dirk De Cnop (voorzitter CQA Cycling Team) mee aan boord om het project te versterken. De ondernemer brengt naast zijn ervaring uit het bedrijfsleven ook de knowhow mee van het Canguru - QTS - Air College Cycling team.

 

Dirk De Cnop: “Twee jaar terug ben ik in het jeugdwielrennen gestapt met de ambitie om wielertalent de kans te geven zich te ontwikkelen. Ik ben heel tevreden met onze realisaties in die periode. Mijn visie, ambitie en passie herken ik in het project dat Kurt, Thomas en hun medewerkers uitgetekend hebben: een brede basis met de jeugdacademie, een performance begeleiding voor de meest talentvolle renners en de gedrevenheid om die jongeren maximale opportuniteiten te bieden om hun droom waar te maken.”

“Het mag niet verbazen hoe snel we op dezelfde golflengte zaten want onze filosofie loopt parallek. In die gesprekken hebben Kurt en Thomas hun visie in alle transparantie uit de doeken gedaan. Hun verdiensten voor het jeugdwielrennen met hun respectieve club is aanzienlijk, net als hun historiek. Daarom denk ik dat we bijzonder complementair zullen zijn. Een aantal renners van het CQA Cycling Team waren reeds aangetrokken door de sportieve staf van het performance team en de komende weken zullen we verder de gesprekken aangaan met sponsors, renners en medewerkers.”

 

Kurt Debouck: “De komst van Dirk betekent voor ons  een grote toegevoegde waarde. Elk met zijn feedback, zijn kwaliteiten, maar vooral zijn passie voor het jeugdwielrennen. We slaan sowieso een nieuwe weg in. De begeleiding van onze performance teams junioren, beloften en enkele vrouwen in samenwerking met het Pulso Preventielab zal van een exquise niveau zijn. Op budgettair vlak willen we een gezonde club zijn met de mogelijkheid om op termijn door te groeien naar het continentale niveau.”

 

Thomas Debrabandere: “Ondertussen zijn we enkele maanden na de bekendmaking en hebben we hard gewerkt aan de structuur, zowel op sportief, commercieel, financieel als logistiek vlak. Eigenlijk verloopt het gelijkstemmen van de violen vlot en dat verblijdt mij. Bij de jeugdacademie zullen de veranderingen beperkt blijven. De voorbije jaren hebben we al grote stappen gezet, met een oergezonde werking en opbloeiende jeugdteams voor gevolg. De jongste categorieën moeten vooral fun beleven terwijl ze de knepen van het vak leren. We willen daarin een voortrekkersrol spelen in de ruime regio.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten