donderdag 21 oktober 2021

De voortgezette  miscast ...

 

Israel Start-Up Nation

blijft zweren bij 30-plussers


Israel Start-Up Nation blikt terug op een teleurstellend 2021. Niet te vatten dat miljardair Sylvan Adams daar niet de evidente conclusies uit trok. Voor hem zijn acte de présences kennelijk essentiëler dan sprekende resultaten. 

Liefst 21 renners mochten blijven onder wie Chris Froome die als duurste (pechvogel) van het peloton nul komma nul rendement haalde tenzij via zijn miljoenen volgers. Je zou in deze kunnen spreken van monumentenzorg.


Slechts 18 overwinningen werden behaald, waarvan amper drie in de World Tour: Mads Würtz Schmidt de tijdrit van Tirreno-Adriatico, Michael Woods een dagzege in Romandië en de afscheidnemende Dan Martin één in de Giro.

Er was bovenal de late roeping Michael Woods die behalve die ene overwinning de fraaie ereplaatsen in de mooiste koersen opstapelde: 4de in La Flèche Wallonne, waarna een reeks vijfde plaatsen: in Liège-Bastogne-Liège, de Tour de Romandie, de Tour de Suisse, de Olympische wegrit, de Tour of Britain, Milano-Torino, … De net 35 jaar geworden Canadees draagt de vlag die de (povere wit-turquoise) lading dekt.

Een andere 35-er, Ben Hermans, deed ook zijn stinkende best: vier zeges (waaronder de Giro dell’Appennino en de eindoverwinning in de Arctic Race).

Het is vèr gekomen dat men zowaar de 32-jarige Canadees Guillaume Boivin als veropenbaring opvoert omwille van een godbetert negende plaats in Paris-Roubaix, waarin hij geeneens deel uitmaakte van de vroege vlucht.


Er verandert weinig in 2022. Vooral de dan 37-jarige Jakob Fuglsang (die een sleutelbeen brak in de Benelux Tour maar die er daarvoor niet al teveel van gebakken had) en de bijna 33-jarige Giacomo Nizzolo (die het in 2021 goed deed zonder meer) kwamen erbij. Het is hoogst twijfelachtig of zij de bakens zullen verzetten. Hun lucratief contract zal eerder iets hebben van een gouden handdruk.


Israel Start-Up Nation 2022 telt op voorlopig 25 renners, van wie er 19 geboren zijn in of vòòr 1991, die dus dertigers zijn. 

Daryl Impey is de oudste van die klas, hij wordt er straks 37 jaar en hield het bij in 2021 enkele ereplaatsen maar niet meer na 22 mei. Hij heeft nòg één jaar (teveel) uit te dienen.

Juist, Israel Start-Up Nation heeft ook drie Australische youngsters op de loonlijst: Sebastian Berwick (°1999), Taj Jones en Corbin String (beide °2000). Joost mag weten op basis waarvan zij zijn aangeworven. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten