maandag 18 oktober 2021

Een rimpelloze winter én véél

minder verbale krachtpatserij 

zouden REMCO aardig vooruithelpen

 

 

Remco Evenepoel is gisteren vijfde geworden in de Chrono des Nations. Slèchts vijfde ?! Néén, méér dan zomaar vijfde want aan een moyenne van 50,235 km. per uur. De bloedvorm van september was er niet meer bij: eerst derde in het EK tijdrijden (waarna tweede in de wegrit) in Trento en vervolgens ook in het WK van Knokke naar Brugge. 

Toen haalde hij uurgemiddelden van 54,340 km. respectievelijk 53,549 km. Begin oktober won hij, 63 jaar na Rik Van Looy, met grote overmacht en vele minuten voorsprong de verzopen Coppa Bernocchi. 

Vijf dagen later brak in de Giro di Lombardia de veer. Zijn eerder geplande lucratieve deelname aan de Chrono des Nations werd daardoor een opgelegd nummer. Toch maakte hij er alsnog het beste van.


Hij dwong het af exact 100 dagen vòòr zijn 22ste verjaardag. Indien hij dat gewild had dan mocht hij nog het héle volgende seizoen bij de beloften aantreden.

Nog een vergelijk: de terechte bejubelde Rune Herregodts (die hem in de Chrono des Nations zowaar tot op zes seconden benaderde) is anderhalf jaar ouder.


De diepe verzuchting van mama Agna (Van Eeckhout) “dat haar zoon op zijn leeftijd nog het recht heeft om fouten te maken en dat de media hem niet mogen kapotmaken” is gegrond. Maar dan moet Remco daar zèlf toe bijdragen in plaats van zich om de haverklap in de eigen voet te schieten met verbale krachtpatserij die hij niet altijd kan waarmaken. 

Het is geen zelfonderschatting om woordelijk ‘slechts’ de top tien te ambiëren. Daarmee kun je nooit verkeerd doen. Indien je dan vierde wordt, oogst je applaus op alle banken. Voorspel je een podium en je wordt ‘slechts’ vierde dan wordt het je als een falen aangerekend. 


Remco moet er, na een rimpelloze winter, vanaf 2022 een punt van maken dat men hem niet langer als een blaaskaak aanziet. Dan zal men zich verbazen over zijn resultaten in plaats van ze vanzelfsprekend te vinden. 

Hopelijk is dat de verbale schone lei van waarop zijn carrière echt begint. Aan zijn perfecte entourage zal het alvast niet liggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten