maandag 25 oktober 2021

Tenzij de beroepscategorie hem alsnog geeft 

waarop hij het volste recht heeft

Trystan FIVE

stopt bijna zeker met koersen 

 

Trystan FIVE, hier in het spoor van Enrico D'HAEYE
(kampioen van België tijdrijden die in 2022 uitkomt voor het Minerva CT).

In de vrij betrouwbare ranking van firstcycling.com komt Trystan Fivé uit op de achtste eindplaats en is hij (na Europees kampioen Thibau Nys) de tweede belofte. Vraag is dus wat hij nog meer kon doen om goed genoeg te worden voor de beroepscategorie.

Trystan kon zich, zoals zoveel anderen, niet bewijzen tijdens het gebalde Covid-19 seizoen 2020 maar dan was het vooral klierkoorts en een knieoperatie die hem parten speelden. 

Uit die beproevingen stond hij evenwel sterker op en zette dit jaar alles op alles en het rendeerde nog ook met niet enkel regionale overwinningen (aantal deelnemers) in Ursel (99), het Oost-Vlaams kampioenschap in Sint-Lievens-Esse (118), Beveren-Roeselare (114), Heule (99) en Eernegem (43) maar bovenal met twee dagzeges in de Tour des Deux-Sèvres (Fr., daar ook zevende in het eindklassement) en ei zo ook één in de Ronde van Vlaams-Brabant en van Oost-Vlaanderen, waar Thibau Nys respectievelijk Jarne Van de Paar hem iets te vlug af waren. Aansluitend werd Trystan ook vijfde in het lastige én hardnekkig betwist kampioenschap van België in Bertem.  

In die dagen zag de toekomst van Trystan er bijzonder rooskleurig uit, zelfs twee Franse procontinentale teams staken hun licht op, maar op het einde van de zomer verstilden die als muziek in de oren klinkende geluiden. Papa Benny en mama Cindy Sorgeloos begrepen er niets van en dat doen ze nog altijd niet maar voelen zich machteloos.

Oh ja, Trystan kan contractrenner worden op zelfbedruipende wijze aan de slag bij een ‘welbepaald’ continentaal team indien hij … 50.000 euro inbrengt. Daarvoor voelt Trystan zich veel te goed en gelijk heeft hij. Dan gebruikt hij nog liever zijn vaardige handen voor chauffage en sanitair want hij heeft er op dit moment ook weinig zin om op te draven als elite zonder contract. 


Het ziet er dus sterk naar uit dat Benny en Cindy zich vanaf 2022 onverdeeld kunnen inzetten op hun dochter Laura die bij de 13-jarige aspirantes tien overwinningen behaalde en in het kampioenschap van België derde werd in de tijdrit en zesde in de wegrit.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten