donderdag 21 oktober 2021

De razzia tijdens de Tour,

de olifant die een muis baarde

 

Bahrain Victorious

gaat (bijna) helemaal vrijuit

 

 

Bahrain Victorious kreeg tijdens de Tour te maken met een razzia door de Franse politie. Bahrain Vitorious was aan een spraakmakend seizoen bezig met vooral Sonny Colbrelli als sterkhouder. Dat stak de ogen uit en de Franse politie voelde zich dus geroepen om daar het fijne van te weten.

De resultaten van het onderzoek zijn drie maanden later 'reeds' bekend: bij drie renners werd tizanidine gevonden in het haar, meldt de National Library of Medicine op zijn website. Tizanidine staat evenwel niet op de lijst verboden middelen van het WADA. 

Tizanidine is een medicijn dat onder de naam Zanaflex wordt aangewend als spierverslapper, een substantie die niet grijpensgraag klaarligt in de winkelrekken. Je kunt het uitsluitend op voorschrift krijgen voor tijdelijk gebruik. Tizanidine wordt vergeleken met clonidine, een medicijn dat bloedvaten verwijdt en de bloeddruk verlaagt. 

Sonny Colbrelli was de absolute sterkhouder van Bahrain Victorious met bovenal een heroïsche triomf in Paris-Roubaix.

Matej Mohoric deed amper onder met twee dagzeges in de Tour, een dag- en bijna de eindzege in de Benelux Tour en zo meer.

Met Gino Mäder had het bovendien één van dé revelaties met een dagzege in de Giro en de Tour de Suisse plus de vijfde eindplaats in de Vuelta. 

Damiano Caruso (2de) en Jack Haig (3de) haalden het ­eindpodium van de Giro respectievelijk de Vuelta.

Dylan Teuns deed zijn duit in het zakje door twee jaar na La Blanche des Belles Filles opnieuw te winnen op een iconoische plek in de Tour, Le Grand Bornand.

Eén en ander stak dus de ogen uit en moest nodig geverifieerd worden. Niets fout mee behalve de manier waarop met als retorische slotvraag: hebben de betrokken renners hun GSM al terug?

  

Let wel: persoonlijk ben ik voorstander van zoveel mogelijk medische controles omdat ze wake up call zijn dat de pakkans aanzienlijk is waarna de gevolgen van een betrapping niet te overzien zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten