donderdag 28 oktober 2021

 (nog) Niet naar Auto Eder (Bora-Hansgrohe)

Steffen DE SCHUYTENEER blijft in zijn vertrouwde omgeving

 

'Groene' Steffen DE SCHUYTENEER 'on Tour' in de Affligem Classic met
Jarne VAN DYCK en 'gele' Duarte MARIVOET SCHOLIERS, die hij
in deze slotmanche van de Topcompetitie alsnog van zijn sokkel zou stoten.

Er kon niet de minste twijfel over bestaan dat Steffen De Schuyteneer tot de Jonge Flandrien van de nieuwelingen zou worden uitgeroepen. 

De primus inter pares van 2021 won 18 van zijn 27 koersen of twee op drie. Die kwantiteit bevatte kwaliteit én diversiteit. Vlaamse en Waalse hoogtemeters werden als natuurlijke bondgenoten aangewend om manches van de Beker van België en de Topcompetitie naar zijn pedalen te zetten. Hij won ook met een magistrale sprint de Herman Vanspringels Diamond, de notoire vluchtkoers in de biljartvlakke Kempen. Ook een tijdrit werd op zijn palmares bijgeschreven: de Memorial Igor Decraene. Dat had ik hem liever zien doen in het BK tijdrijden in Koksijde, waar hij wegbleef om in die week tweemaal (piste en weg) kampioen van Oost-Vlaanderen te worden.

Zijn meest beklijvende overwinning behaalde hij allicht in de Ardennenkoers van Couvin, waarin hij de befaamde Roche-aux-Facons benutte om met kampioen Niels Driesen (zijn waardige opvolger in de driekleur), Oscar Dopchie en Gilles Dockx van de anderen weg te rijden. 

Eén en ander is niet uitsluitend in blindemansogen beland maar ook in de klare kijkers van onder mee Auto Eder, het opleidingsteam van Bora-Hansgrohe waar Cian Uijtdebroeks eind 2020 een vierjarige verbintenis naamtekende. Steffen heeft voor die abrupte stroomversnelling beleefd bedankt omdat hij al zijn woord had gegeven aan zijn moederclub Avia-Rudyco-Janatrans waar hij gedijt in een vertrouwde omgeving. In het andere geval werd hij geamputeerd van zijn ploegleider-coach Michel Geerinck en van zijn trainer Kenny Terweduwe. Daar lijkt het Steffen nog wat te vroeg voor, een grote stap die Duarte Marivoet Scholiers, een andere neo-junior wel al zette. Benieuwd of Steffen na een eventueel knalseizoen 2021 nog zal kunnen weerstaan aan de Duitse lokroep.

Eerst wil hij nog een comfortabele winter doormaken met enkele passages aan de Blaarmeersen, waar hij zich naast de individuele nummers in de madison graag gekoppeld ziet aan zijn kompaan Milan Van den Haute, de kampioen van België tijdrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten