woensdag 27 oktober 2021

In 2022 herenigd met zijn broer MILAN ?

Luca DE MEESTER verkiest een aflossing van de wacht    


De oudste zoon van ex-renner Hans heeft zijn voorlaatste campagne als belofte (bijna) beëindigd zoals hij eraan begon: met een overwinning, al heeft die van vorige zaterdag in Rollegem (de voorlaatste manche van de Road Series) meer waarde dan die van net vier maanden geleden in de regionale koers in Geluwe. Winnen is soms een kwestie van details. Zo voelde Luca zich daags na Rollegem nòg béter in Ichtegem waar hij bleef steken op de twaalfde plaats. 

De wereld leek bij de verlate hervatting van de competitie aan zijn voeten te liggen. Luca was net de trotse bezitter geworden van een master industrieel ingenieur elektrotechniek en zou nu dus vol kunnen inzetten op het wielrennen. Dat werd al meteen bezegeld in Geluwe waarop fraaie ereplaatsen in de betere koersen volgden: podium in de G.P. Rik Van Looy in Grobbendonk en in Kemmel Koerse, zesde in Dwars door Wingene (ook een halve profkoers). 

Luca leefde op een wolk en nam er hét vaccin met de glimlach bij tot hij in de tweede helft van juli de kracht uit zijn lichaam voelde vloeien. Griep (of de bijwerking van het vaccin?) bleek de boosdoener en tijdens de Ronde van Oost-Vlaanderen verging het hem zo kwaad dat Michel Pollentier hem aanmaande om op te geven. Luca wilde evenwel niet kleinzerig zijn maar moest tenslotte toch inbinden om zes dagen in bed en daarna nog tien dagen gewoon uit te zieken.

Tegen dat hij zijn motor opnieuw aan de praat had gekregen was het al half september maar nog maakte hij er het beste van, eerst met regionale ereplaatsen maar vanaf oktober met dat vereiste ietsje meer: 6de in de profkoers van Zele, 10de in Paris-Tours u23 en last but not least winst in Tombroek Koerse, een wake-upcall naar de procontinentale teams. Luca vreest dat geen vijgen na Pasen zullen zijn want de plaatsen bij Sport Vlaanderen - Baloise inmiddels allemaal ingenomen. Voor ééntje daarvan kwam hij zeker in aanmerking en misschien nog steeds indien Arne Marit alsnog zou promoveren naar een World Tour Team. 

Uitgesteld zal ook in deze niet verloren zijn want Luca houdt als u23 nog één campagne tegoed met behoud van zijn Topsportstatuut over maar die beschikking voelt niet als een wisselbon. Misschien komt dat nog na enkele winterse weken van bezinning of komt er nog iets doorslaggevends bij tijdens zijn afsluitend weekend in Zeeuws-Vlaanderen?

Een eventueel verlengd verblijf in de wachtkamer zal alvast gezelliger zijn dan normaal want zijn drie jaar jongere broer Milan, die als tweedejaarsjunior een copieus seizoen neerzette en spontaan in de armen werd gesloten door EFC-L&R-Vulsteke. De twee zouden voor het eerst in dezelfde categorie verenigd worden maar papa Hans ziet meer heil in een aflossing van de wacht.

“Luca koerst niet voor de familiale gezelligheid, die heeft hij met zijn broer thuis”, reageert papa Hans, “Hij doet het om van zijn passie zijn beroep te maken en bij Milan zal dat niet anders zijn.”

Milan DE MEESTER werd op 5 augustus 2012 in Deinze de tweevoudige kampioen van België bij de 12-jarige aspiranten. In de tijdrit haalde hij het van onder anderen Tuur DENS en Xandres VERVLOESEM; in de wegrit (foto) van Mathias DE CLERCQ en Lars DANIELS. Fabio VAN DEN BOSSCHE werd zesde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten