dinsdag 14 april 2020

De drie kleinzonen van ex-Menenaar Noël Vervenne

Na Arthur Vanoverberghe en Emiel Wastyn kwam Jonathan VERVENNE

Jonathan Vervenne is een neef van Arthur Vanoverberghe en Emiel Wastyn, die indertijd als jonge coureur meer dan wat in hun mars hadden maar tenslotte ootmoedig inzagen dat een duurzaam verblijf in de beroepscategorie voor hen te hooggegrepen was. Goed dat ze hun studies volstrekte prioriteit gaven, anders bevonden ze zich nu in het mausoleum van foute keuzes.


Jonathan Vervenne zal hetzelfde juiste traject volgen: zich beveiligen met een universitaire master om daarna in volle gemoedsrust voluit te proberen als coureur door te stoten naar de beroepscategorie. Net als Arthur en Emiel is Jonathan niet van enig talent gespeend. Hij lijkt zelfs nòg allrounder dan zijn neven met Limburgse titels op de weg en in het tijdrijden plus ereplaatsen in het veldrijden en het mountainbiken. Alsof dat allemaal nog niet volstond, combineerde Jo één en ander ook nog met competitiezwemmen en dat clashte even met de niet gemakkelijke overgang naar de nieuwelingen, extra bemoeilijkt door een elleboogbreuk in de meerdaagse EuroEyes Classic in Hamburg. Zijn zwemseizoen leek in het gedrang maar een intensieve training op Mallorca met de Zwemclub Eijsden (Ned.) bracht hem weer in een stroomversnelling
“Op de Swim-meet in Maastricht, een internationale wedstrijd met ruim vijftig teams, verbaasde ik mezelf door als eerstejaars junior vier A-finales te halen en scherpe persoonlijke records te zwemmen”, glundert Jonathan. “Mijn ervaring als tijdrijder kwam mij aardig van pas om de focus te houden.”
Of hij nu vol voor het zwemmen zal gaan of voor het fietsen, is voorlopig niet aan de orde, want: “Kiezen is altijd een beetje verliezen”, schat Jonathan juist in. “Ik doe beide sporten even graag en zolang ik beide kan combineren als een sorbet voor mijn studies, zal ik dat volhouden."

Jnathan Vervenne begon aan het wielerseizoen als neo-junior bij Maes CT Glabbeek, maar ook voor hem blijft het voorlopig bij die ene koers, Zepperen Zepperen (21ste) waarna deze passie on hold is gezet. Zijn afsluitende middelbare studies zullen er wel bij varen.
Met zijn trekkende verwante voorbeelden Arthur Vanoverberghe en Emiel Wastyn heeft hij een gezamenlijke opa: Noël Vervenne, geboren en getogen in Menen, tot hij het ouderlijke nest in de vroege jaren zestig verliet en uitweek naar het Limburgse Zichen-Zussen-Bolder, waar hij als een kranige 84-jarige nog steeds woont zoals zijn kleinzoon Jonathan een straatje verder en die hij dus geregeld ziet voorbijfietsen, telkens hulde brengend aan zijn stamvader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten