woensdag 15 april 2020

Té gek voor woorden …

TOUR overlapt het WK tijdrijden ten bate van de ronduit 
onnozele mixed relay

De UCI  maakte de moeilijke oefening om de toekomst van het wielrennen te vrijwaren en dat was inderdaad géén evidentie. 
De Tour, voor de sponsors het vlaggenschip der vlaggenschepen, staat daarin centraal en wordt twee maanden opgeschoven naar 29 augustus tot 20 september. Die slotdag cumuleert zowaar met het WK tijdrijden in het Zwitserse Martigny. Die datum wijzigt dus niet en dat is te gek voor woorden want men had deze gemakkelijk kunnen doorschuiven naar woensdag 25 september maar dat doet men tergend niet want die dag staat het gedrocht “mixed relay” gepland en daar wil men niet aan raken om het International Olympic Committee, de Geilige Graal waaraan de UCI zich kennelijk rijkelijk laaft, te behagen. Daarmee maakt de UCI zich onsterfelijk belachelijk en schiet het gelijk pijnlijk in de eigen voet. Dat verhoogt de kansen van Remco Evenepoel op de wereldtitel tijdrijden inderdaad aanzienlijk maar dat kan slechts een gedevalueerde regenboogtrui opleveren want voorname concurrenten als onder anderen titelverdediger Rohan Dennis, Tom Dumoulin en Primoz Roglic zijn op dat moment overbodige rondjes aan het draaien op de allicht desolate Champs Elysées. Indien ze daar niets meer te verliezen hebben bestaat zelfs de mogelijkheid dat ze enkele dagen eerder hebben opgegeven om er in Martigny bij te zien om daar meer eer en glorie te rapen. 
Het wegwereldkampioenschap wordt de zondag daarop wel gereden op de voorziene 27 september. Ook de Europese kampioenschappen in Trento (It.) behouden hun data (9 à 12 september), tijdens de Tour, ook al te gek voor woorden, al houden die kampioenschappen weinig mensen wakker. Wie won er vorig jaar ook weer de wegrit in Alkmaar?

De uitgestelde Giro zou na het WK gereden worden, naar verluidt van 3 tot 25 oktober en gevolgd door de Vuelta, waarvoor nog geen data is vastgelegd. Van de in uitzicht gestelde inkrimping van drie naar twee weken is geen sprake meer. 
Eén en ander betekent dat de World Tour niet voor 1 augustus wordt hervat nadat Tour Down Under, Cadel Evans’ Race, de UAE Tour, de Omloop HNB en Paris-Nice wel al doorgang vonden.
Voor de vijf monumentale klassiekers wordt nog naar een geschikte datum gezocht, wat ongetwijfeld niet in het voordeel zal zijn van de lager gekwoteerde andere koersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten