donderdag 16 april 2020

Hebben we het voortaan over Union Cycliste Idiots?

WK tijdrijden op diè dag 
moet geboycot worden

In zijn zeldzaam editoriaal orakelt de zelfverklaarde chef sport van “de koers is van ons” dat bij de herschikking van de kalender de logica werd gerespecteerd. Hij heeft geen opmerkingen, zelfs niet bij …..
“En nu kunnen we gaan zeuren dat die Tour botst met het WK tijdrijden. Doen we niet. Je kan in een noodsituatie niet àlle incidenten vermijden.”
Dat noemt hij dus een … incident?! Zou deze koersvreemde fossiel wel beseffen waarover hij het heeft? Hij schrijft trouwens in de wij-vorm. Heeft hij zijn discipelen dan zo gehersenspoeld dat ze pal en unaniem achter zijn dwalingen staan?  
Elk zinnig koersmens kan niet om met de optie (of is het al een onomkeerbare beslissing?) om het WK tijdrijden te plannen als de slotdag van de Tour terwijl men het gewoon kan doorschuiven naar de woensdag ten koste van de Mixed Team Relay. Maar dat wil men kennelijk niet want op die dag wil men de stuitende Mixed Team Relay handhaven. Achter die halsstarrigheid zit niet zozeer de ASO maar wel het IOC, dat het gedrocht heeft uitgevonden en er meteen een Olympische discipline van gemaakt. En de UCI laat het zich niet onwelgevallig, daar moet meer achter zitten. 
Indien de UCI against all odds volhardt in deze absurditeit dan moeten de ploegen het WK tijdrijden op zondag 20 september gewoon boycotten en mag de UCI azen op een naamsverandering naar Union Cycliste Idiots. Het voetbal kan daar zijn (sic) wijze lessen uit trekken en bijvoorbeeld de finale van de Champions League organiseren tijdens een weekend dat er kwalificatiematchen voor het EK of het WK gespeeld worden. Dat zou nog eens (sic) wat geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten